У Новій Каховці через підрив ГЕС загинули всі тварини у зоопарку — Події

У Новій Каховці через підрив ГЕС загинули всі тварини у зоопарку - Події

Фото: вікіпедія

Внаслідок підриву Каховської ГЕС виникла загроза не лише затоплення населених пунктів. Можливі серйозні наслідки для риби та унікальної біосфери. На лівому березі Дніпра вже підтоплено місця гніздування мільйонів птахів, що мешкали на болотистих ділянках. Також затоплено зоопарк «Казкова діброва» у Новій Каховці. За даними місцевих Telegram-каналів, тварини загинули.

У Херсоні розпочалося різке піднесення води, на вулицях помічені бобри, які намагаються врятуватися. У мережі також з’явилося відео, на якому поліцейський врятував собаку, який потрапив у пастку в районі підтоплення.

Зоопарк у Новій Каховці було засновано підприємцем Михайлом Навроцьким у 1992 році. З початку повномасштабного вторгнення російських військ на територію України зоопарк перебував під окупацією. З лютого 2022 року 260 тварин змушені були виживати в умовах окупації, не отримуючи необхідного корму, ветеринарних препаратів та засобів для утримання зоопарку.

РФ підірвала Каховську ГЕС у ніч проти 6 червня. За даними Укргідроенерго, станція повністю зруйнована та відновленню не підлягає.

Джерело