Китай планує захопити Місяць — Sky News

Фото: Unsplash Китай маскує свою військову присутність у космосі і може захопити Місяць

Китай швидкими темпами розширює свої можливості як для дослідження, так і для ведення бойових дій в космосі.

Китай маскує свою військову присутність у космосі та має намір захопити Місяць. Про це у четвер, 18 квітня, заявив глава NASA Білл Нельсон, повідомляє Sky News.

«Ми вважаємо, що значна частина їхньої так званої цивільної космічної програми є військовою програмою», — заявив він на засіданні Комітету з асигнувань Палати представників Конгресу США.

Він пояснив, що Китай зробив «надзвичайні кроки» у вивченні космосу, особливо за останні 10 років, але надзвичайно засекречені.

«Остання дата, яку вони назвали, коли вони збираються висадитися на Місяць — 2030 рік, але вона постійно зміщується. Ми зобов’язані дістатися туди першими і використати наші дослідницькі зусилля в мирних цілях», — сказав Нельсон.

Він спрогнозував, що Китай може претендувати на частину космічного простору як на власну територію, якщо він першим висадиться на Місяць.

«Якщо Пекін прибуде першим, він може сказати: «Добре, це наша територія, тримайтеся подалі», — застеріг керіник NASA.

«Я сподіваюся, що китайська космічна програма схаменеться і зрозуміє, що цивільний космос призначений для мирного використання, але ми не бачимо, щоб це було продемонстровано», — сказав Нельсон.

Харбінський технологічний інститут і Китайська корпорація аерокосмічної науки і технологій представили перший у Китаї науковий центр під назвою Центр моделювання та дослідження космічного середовища (SESR). Він охоплює територію розміром із 50 футбольних полів.

Джерело