Закарпатці можуть пройти навчання щодо зміни дизайну мислення в умовах війни

Керівники громадських та благодійних організацій, що надають різнопланову підтримку ВПО в нашій області, можуть пройти навчання щодо зміни дизайну мислення в умовах війни.

 

Проєкт за підтримки й координації обласної військової адміністрації втілює Ужгородський національний університет у співпраці з громадською асоціацією «Університетський центр підтримки бізнесу «Про БОНО»» та Асоціацією міст побратимів «Uzhhorod-Corvallis».

Особливості й етапи реалізації ініціативи Петро Добромільський — заступник голови Закарпатської ОДА обговорив з представниками юридичного факультету й факультету історії та міжнародних відносин УжНУ, які залучені до проєкту.

Петро Добромільський переконаний, що такі навчання дозволять керівникам громадських та благодійних організацій набути важливого теоретичного і практичного досвіду щодо можливостей грошового забезпечення діяльності організації, формування фінансових звітів, аудиту та створення вдалих проєктів.

«Низка організацій допомагає вимушеним переселенцям на Закарпатті з пошуком житла, працевлаштуванням, інтеграцією в життя громад тощо. Мета таких навчань – допомогти зробити цю підтримку ще якіснішою», – відзначив заступник голови ОВА.

Навчання розпочнеться з 15 січня 2024 року і триватиме впродовж майже чотирьох місяців у змішаному форматі: онлайн-зустрічі чергуватимуть з офлайн-лекціями на базі УжНУ. Після завершення проєкту учасники отримають сертифікати.

Програма міститиме такі тематичні модулі, спрямовані на вдосконалення навичок лідерів громадських організацій:

1. Стратегія та місія роботи ГО: як визначити свій шлях у стратегічній перспективі;

2. Юридичні аспекти діяльності ГО чи БО (в тому числі правовий захист);

3. Команда, лідерство та комунікації. Волонтерство;

4. Проєктний менеджмент: як написати проєкт;

5. Фандрейзинг, залучення інвестицій, фінансування;

6. Залучення і співпраця з міжнародними партнерами. Партнерство та колаборація; Комунікації з органами влади;

7. Інформаційні навички, просування та маркетинг;

8. Бухгалтерські питання, фінансова звітність, фінансовий аудит;

9. Кращі практики успішних ГО чи БО в області: стратегічні сесії та обмін досвідом.

Заповнити анкету учасника навчального проєкту «Зміна дизайну мислення лідерів громадського сектору в умовах війни» можна за посиланням: http://surl.li/osikm. Кількість місць обмежена.

 

Джерело