У Рожищі пройшов флешмоб до Дня єднання

16 лютого на головній площі міста з нагоди Дня єднання та Дня Державного Герба України відбувся патріотичний флешмоб «Символ єдності», організований КЗ «Центр культурних послуг» та КЗ «Публічна бібліотека».

Представники влади, працівники установ, організацій та підприємств міста, депутати міської ради, школярі та студенти Рожищенського фахового коледжу Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З.Гжицького вишикувалися у вигляді слів «МИР» та «ЗСУ», аби вкотре показати, що ми боремося і прагнемо миру, що ми віримо Збройним силам України і що саме в єдності — наша сила.

Працівники Центру культурних послуг та Публічної бібліотеки під пісню «Ой у лузі червона калина» винесли державні символи України — Прапор та Герб. У виконанні учасників флешмобу пролунали гасла «Слава Україні!» та «Героям Слава!»

День єднання України — це свято, яке було встановлене минулоріч Указом президента №53/2022 з метою консолідації суспільства, стійкості духу та зменшення психологічного тиску, адже у лютому 2022-го Росія вже стягла багатотисячні війська до українських кордонів під приводом навчань, а у ЗМІ з’явилися попередження щодо початку російського вторгнення.

І війна почалася. І за цей майже рік повномасштабного вторгнення РФ на територію України ми неодноразово доводили і доводимо своєю згуртованістю у боротьбі з ворогом, у допомозі воякам, у підтримці переселенцям, що українці — сильні у єднанні. І саме ця єдність та згуртованість як українців всередині країни, так і України та її союзників, обов’язково приведе нас до Перемоги.

Ми пишаємося своєю незламною та вільнолюбною нацією та хочемо жити у мирі. А День єднання — це чергова нагода нагадати світу, що ми боремося і будемо боротися за свободу та щасливе майбутнє для наших дітей, доки не звільнимо територію всієї України. Слава Героям! Слава нації!

Джерело