Що потрібно для зручного облаштування офісу

 

Ергономічні меблі — одна із запорук продуктивної праці. Вони створюють той рівень комфорту, який дозволяє ефективно виконувати службові завдання, та навіть запобігають розвитку деяких професійних захворювань.

Але які офісні меблі потрібні для облаштування дійсно сучасного робочого міста. Що саме слід придбати в першу чергу й від чого можна хоча б тимчасово відмовитися? Які властивості повинні мати настільки необхідні предмети інтер’єру? Відповіді на всі ці питання ви побачите нижче.

Які вони, дійсно зручні меблі для облаштування офісу?

Якщо стисло, то:

  • Ергономічні — зручні в повсякденному користуванні; такі, що дарують комфорт працюючим людям.
  • Функціональні — спроможні виконувати відразу декілька призначень; такі, що створюють робочій простір навколо себе й ефективно його організовують.
  • Естетичні — зроблені красиво, зі смаком; такі, що привабливо виглядають та цілком відображають ваш корпоративний стиль.

Зазвичай досить зручно купляти офісні меблі з однієї колекції. Це насамперед вигідніше. А також дозволяє витримати єдиний стиль в приміщеннях. І в багатьох гарних інтернет-магазинах, наприклад, у тому ж Aklas, можна без жодних проблем знайти чудові гарнітури, що включають в себе всі необхідні предмети інтер’єру.

Різновиди офісних меблів

Фото https://aklas.ua/. Стіл Salita Серія Промо

Усе їхнє різноманіття можна умовно розділити на 3 групи — за функціоналом та, водночас, за характером виконання. Отже, це:

  • Робоча група — офісні крісла, з газліфтами-регуляторами, механізмами гойдання, п’ятипроменевими опорами, та стільці, більш мобільні, але теж цілком зручні. Це меблі, за якими люди просиджують по 6-8 годин кожного дня, тому вони повинні бути зразком ергономіки та надійності.
  • Корпусна група — до неї відноситься будь-який сучасний стіл офісний, а також тумба, шафа, стелаж, причому усіх різновидів. Це нерозбірні, складні, вбудовані предмети інтер’єру — головне, щоб вони виконували якісь функції, наприклад, зберігали купу документів або допомагали зонувати приміщення — щоб були корисними.
  • М’яка група — це дивани та крісла, але підкреслено стримані та лаконічні, зі шкіряною оббивкою, мінімалістичним декором, середньої жорсткості. Вони прикрашають приміщення та дозволяють відпочити, причому саме трохи, так, щоб не забути про роботу.

Які меблі придбати для облаштування приміщення?

Багато що залежить від бюджету, але є базовий, тобто мінімально необхідний комплект. Кожному співробітнику слід придбати окреме крісло офісне або, хоча б, якісний стілець. Також людині потрібен свій власний стіл, і добре, якщо в парі до нього буде йти офісна тумба — це надасть трохи особистого простору, підвищить мотивацію та продуктивність праці.

Фото https://aklas.ua/. Кресло Контур Атлант PL Tilt

А от шафи та стелажі повинні бути спільними в користуванні — задля раціонального використання робочої зони. Звісно, чим суттєвіша вільна площа приміщення, тим більше одиниць таких меблів можна поставити.

Спільною має бути й зона відпочинку. Зазвичай вистачає одного дивану та 2-3 м’яких крісел.

Нумо облаштовувати офіс зручними меблями?

 

Джерело