Хакери зламали сайти підприємств РФ, виклавши кадри спалених засобів РЕБ — Події

Хакери зламали сайти підприємств РФ, виклавши кадри спалених засобів РЕБ  - Події

Фото: t.me/AFUStratCom

Українські кіберфахівці атакували 15 сайтів російських підприємств, які працюють на військовий автопром країни-терориста. Про це повідомляє СтратКом ЗСУ.

— До дня російського РЕБ військові кібери провели акцію — було уражено 15 сайтів. Замість стартових сторінок цих компаній тепер можна побачити спалені «леєр 2» і «красухи» — російські засоби РЕБ. Були вражені сайти партнерів компанії «ремдизель», яка випускає бронемашини «ахмат». Це підприємства «промарматура» і «интертестстрой +» з населених пунктів набережні челни (татарстан) і митищі (московська область), — зазначили військові.

Також були вражені філії компанії Рамтел, яка постачає фарби для оборонавтопрому РФ. Серед уражених цілей — електронний ресурс фірми Вторцвітмет, яка тісно пов’язана з ярославським заводом гумових технічних виробів — постачальником шин для російських авто цивільного та військового призначення.

У березні українські хакери атакували низку урядових, а також місцевих порталів, серед яких метрополітен Москви та загальноросійська система оплати проїду «Трійка». Також кіберфахівці ГУР МО заявили про чергову успішну спецоперацію, в результаті якої вдалося отримати доступ до серверів міністерства оборони РФ. Як повідомили у ГУР, українська спецслужба заволоділа програмним забезпеченням для захисту інформації та шифрування, яке використовувало міноборони ворога.
Джерело