Жінка, яка у соцмережі виправдовувала збройну агресію рф, постала перед судом

В ході судового розгляду жінка визнала свою вину та щиро покаялась.

44-річну мешканку Львова визнано винною у поширенні матеріалів, у яких міститься виправдовування, визнання правомірною та заперечення збройної агресії рф проти України (ч. 2 ст. 436-2 КК України). Їй призначено покарання – 3 років позбавлення волі із встановленням іспитового строку, передає офіційний сайт Львівської обласної прокуратури.

«Прокурори у суді довели, що з березня по липень 2022 року проросійськи налаштована жінка на своїй сторінці у забороненій соціальній мережі Одноклассники поширювала дописи, у яких виправдовувала та визнавала правомірною збройну агресію Російської Федерації проти України. Окрім цього, публікувала дописи із висловами, які заперечували тимчасову окупацію частини території України, а також глорифікували осіб, що беруть участь та сприяють збройному вторгненню на суверенну територію України.

В ході судового розгляду засуджена визнала свою вину та щиро покаялась», — сказано у повідомленні.

Раніше ми писали, що правоохоронці викрили та повідомили про підозру мешканцю столиці, який виправдовував збройну агресію РФ проти України та публікував агітаційні матеріали на підтримку військовослужбовців країни-агресора.

Джерело