Зеленський у Стамбулі відвідав молебень Вселенського патріарха за вбитими українцями — Події

Зеленський у Стамбулі відвідав молебень Вселенського патріарха за вбитими українцями - Події

Фото: t.me/V_Zelenskiy_official

Президент Володимир Зеленський взяв участь у поминальному молебні з жертв війни в Україні, що відбувся в соборі Святого Георгія в Стамбулі, на Фанарі. Про це повідомила прес-служба глави держави.

Молебень очолив Вселенський патріарх Варфоломій. Він відбувся українською та грецькою мовами. Правили архімандрит Вселенського престолу отець Методій та патріарший диякон отець Епіфаній. За словами Зеленського, потім вони обговорили реалізацію Формули миру та повернення дітей, депортованих російськими окупантами.

— Дякую Вселенському Патріарху Варфоломію за духовну підтримку України та українців, за молитви заради миру для всієї нашої землі, для всіх наших людей. Дякую за непохитну підтримку та молитви за мир, за засудження агресії та злочинів, всебічну допомогу українцям та українкам, які постраждали внаслідок війни!, — написав Зеленський у соцмережах.

Увечері у п’ятницю, 7 липня 7 липня Зеленський прибув до Стамбула для переговорів з президентом Реджепом Тайіпом Ердоганом. За їхніми підсумками лідер Туреччини заявив, що Україна заслуговує на членство в НАТО. Сторони також обговорили низку важливих тем, зокрема питання безпеки в Чорноморському регіоні.

Джерело