Збірна України з боксу пропустить Кубок Європи через допуск росіян

Фото: ФБУ Збірна України пропустить Кубок Європи

У вітчизняній федерації боксу не схотіли мати нічого спільного з представниками країни-агресорки.

Федерація боксу України оголосила про бойкот Кубка Європи. Як повідомили у пресслужбі організації повідомили — команда не поїде на турнір, який пройде у Чорногорії 6-15 жовтня 2023 року у Чорногорії.

У коментарі Суспільне Спорт тренер національної збірної Дмитро Сосновський вчергове підтвердив — команда не змагатиметься на турнірах, де російські боксери представлені в будь-якому статусі.

«Особисто для мене ситуація абсолютно зрозуміла, якщо на турнірі виступають представники країн-агресорок, то ми там змагатися не повинні. Наразі цю думку поділяє й Федерація боксу України. Не має значення, у якому статусі вони будуть присутні — у нейтральному або під своїми прапорами.

Мені важко говорити за усю Україну, це виключно моя думка. Ми бачили, що деякі українські спортсмени вже змагалися з росіянами, але особисто для мене, це неприпустимо. Якщо ми братимемо участь у турнірах, де виступає Росія, то будемо показувати усьому світу, що все гаразд, спорт – поза політикою, але це ж не так», — сказав Сосновський.

Нагадаємо, раніше УАФ засудила рішення УЄФА про допуск росіян і бойкотуватиме турніри.

 

 

Джерело