Закарпатські волейболісти боролися за звання чемпіона області

Минулого вікенду, 18–19 лютого, в ужгородському СК «Юність» відбулися вирішальні матчі чемпіонату Закарпаття з волейболу серед чоловічих команд сезону 2022/23.

 

На старт чемпіонату вийшли 14 колективів. Протягом сезону між ними точилася цікава боротьба за потрапляння на п’єдестал пошани. Чотири найсильніші команди за підсумками попередніх етапів змагань зійшлися в Ужгороді, аби розіграти звання переможця та призерів чемпіонату Закарпаття з волейболу.

У суботу відбулися матчі 1/2 фіналу, а в неділю – поєдинок за третє місце та фінал. У першій півфінальній грі зустрілися «УжНУ-1» (Ужгород) та «Спартак» (Свалява). Ужгородські волейболісти значно переважали своїх суперників і доволі впевнено здобули бажаний результат (перемога з рахунком 3:0). Перший та третій сети цього поєдинку завершилися з ідентичним рахунком 25:18, а другий – 25:14.

Інший матч 1/2 фіналу (ЗОДЮСШ-1 м. Ужгород – ВК «Рокосово») також пройшов без запеклої боротьби. Представники обласного центру Закарпаття зі старту зустрічі заволоділи ініціативою і переконливо наближалися до своєї мети (звитяги з рахунком 3:0). У першому сеті ужгородці перемогли 25:16, а в другому та третьому – по 25:20.

У неділю невдахи півфінальних матчів – «Рокосово» та «Спартак» (Свалява) – зіграли між собою, аби визначити володаря бронзових медалей. Перший сет був за ВК «Рокосово» (25:23), а другий – за свалявським «Спартаком» (24:26). У третій та четвертій партіях краще зіграли волейболісти з Рокосова (25:20, 25:22), які в підсумку отримали бронзові медалі. Фінальна зустріч двох ужгородських команд – «УжНУ-1» та ЗОДЮСШ-1 – стала справжньою окрасою чемпіонату. Обидва колективи перебували у своїх кращих кондиціях і були готові боротися за титул від першого й до останнього розіграшу м’яча.

Перший сет був за студентами (25:18), а от у двох наступних перемогу здобули представники ЗОДЮСШ-1 (24:26, 21:25). Останні в четвертій партії не змогли втримати лідерство й поступилися 25:20. Отож загальний рахунок став 2:2, і на команди чекав вирішальний, п’ятий, сет. У фінальній частині матчу тривалий час команди йшли нога в ногу і тільки в другій половині ЗОДЮСШ-1 змогла відірватися. Однак «УжНУ-1» так просто здаватися не збирався. Поступаючись у рахунку 11:13, представники університету виявили вольовий характер і переломили хід зустрічі на свою користь. У напруженій та безкомпромісній боротьбі «УжНУ-1» святкував перемогу з рахунком 17:15.

Отож чемпіоном Закарпаття з волейболу сезону 2022/23 став «УжНУ-1» (Ужгород). «Срібло» дісталося ЗОДЮСШ-1 м. Ужгород, а бронза – ВК «Рокосово».

Олег МИКИТА, Карпатський об`єктив

 

Джерело