За якими показниками визначається позитивна податкова історія платника ПДВ

У ДПС роз’яснили, за якими показниками визначається позитивна податкова історія платника.

Головне управління Державної податкової служби у Київській області нагадує, що Порядком зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в ЄРПН, затвердженому Постановою КМУ від 11.12.2019 №1165 встановлено, що у разі, якщо за результатами автоматизованого моніторингу ПН/РК встановлено, що відображена в них операція відповідає хоча б одному критерію ризиковості здійснення операції, крім ПН/РК, складених платниками, які відповідають хоча б одному показнику, за яким визначається позитивна податкова історія, реєстрація таких ПН/РК зупиняється.

Тобто, позитивна податкова історія платника має прямий вплив на процес реєстрації ПН/РК.

Показники, за якими визначається позитивна податкова історія платника:

— обсяг постачання, зазначений в зареєстрованих ПН/РК у поточному місяці, з урахуванням поданої для реєстрації ПН/РК менше 500 тис.грн. та обсяг постачання товарів/послуг, зазначений у них у поточному місяці за операціями з одним отримувачем, не перевищує 50 тис.грн., та керівник платника є особою, яка займає аналогічну посаду не більше ніж у трьох (включно) платників податку.

— здійснюється на постійній основі протягом будь-яких 4-ох звітних місяців з останніх 6-ти місяців реєстрація ПН/РК на постачання товарів/послуг за одним і тим самим кодом товару/послуги згідно з УКТЗЕД/Державним класифікатором продукції та послуг.

— залишкова вартість ОЗ у платників податку на прибуток на кінець звітного періоду більше 5 млн. грн. та відображена у звітності, граничні строки подання якої передують календарному дню розрахунку цього показника, за умови, що з початку попереднього року керівник та засновник не змінювалися.

— площа наявних у власності (право власності/користування) орендованих земельних ділянок становить не менше 200 га включно або орендованих земельних ділянок комунальної або державної власності — не менше 0,5 га станом на 01 січня поточного року, що задекларовані до 20 лютого поточного року та за які сплачено плату за землю у встановлені строки.

— сплачено єдиного внеску на одного працюючого  у 2 рази більше від суми ЄВ з мінімальної заробітної плати за останні 12 місяців, за умови, що з початку попереднього року керівник та/або засновник не змінювалися та середньомісячна чисельність працюючих за останні 12 місяців становить не менше п’яти осіб.

— загальна сума сплачених у попередньому звітному році ЄВ та податків і зборів, платником та його відокремленими підрозділами, якими подано ПН/РК для реєстрації, є більшою 10 млн. грн.

Платник податку отримує розраховані показники позитивної податкової історії та інформацію щодо ПН/РК, реєстрацію яких зупинено, через електронний кабінет.

Джерело