Взуття для футзалу: Все, що вам потрібно знати

Футбол у приміщенні — це швидка гра, яка вимагає від гравців міцного зв’язку з землею, інакше вони можуть втратити можливість забити гол або навіть завдати собі шкоди.

Найкращий спосіб запобігти цим наслідкам — дізнатися про взуття для міні-футболу, зрозуміти, що воно може зробити для вашої гри, і вибрати найкращу пару для вас.

Отже, що ви повинні знати про взуття для міні-футболу?

Футзалки — це взуття, спеціально розроблене для того, щоб забезпечити гравцям належне зчеплення з поверхнею штучного покриття, яке використовується у міні-футболі. Взуття дозволяє гравцям швидко рухатися в усіх напрямках і швидко реагувати на рух м’яча.

Взуття для міні-футболу

Можливо, ви сплутали ці кросівки з модним вуличним взуттям у взуттєвому магазині, але це функціональне взуття, яке буває різних стилів, що подобаються людям.

На відміну від інших кросівок, взуття для гри в приміщенні має іншу, більш важку підошву, яка має кілька візерунків на нижній частині, які мають вирішальне значення для руху гравця.

Що особливого в критому футбольному взутті? Ви можете подумати, що немає великої різниці між різними типами футбольних бутс, але ви помиляєтеся.

Кілька суттєвих змін у бутсах для закритих приміщень роблять їх придатними для неприродних поверхонь, таких як астротурф, і відмовляються від олдскульних бутс для трави.

Коли ви знаєте відмінності, їх легко відрізнити.

Кілька речей, які роблять футбольне взуття для закритих приміщень унікальним, є наступними:

  • Підошва — підошва на футбольному взутті для закритих приміщень є однією з речей, які роблять їх різними. Відкрите футбольне взуття має глибокі шипи, призначені для того, щоб хапатися за траву під час руху. Підошви на внутрішньому взутті мають кілька невеликих вузликів або відбитків, які дозволяють їм отримати зчеплення з газоном.
  • Конструкція — Ще одна річ, яка робить футбольне взуття для закритих приміщень унікальним, — це його конструкція. Вони слідують традиційним методам, але мають посилені місця вздовж арки для бічного руху. Крім того, вони можуть мати посилені п’яти і носки.

Взуття для міні-футболу унікальне тим, що йому доводиться працювати на поверхнях, відмінних від натуральної трави. Як і на баскетбольному майданчику, підлога може бути твердою або зі штучним покриттям, яке намагається імітувати траву.

Однак підошва — це те, що робить їх найбільш особливими. Вони сконструйовані так само, як і інші футбольні бутси, але мають посилення в різних місцях.

У чому різниця між футбольним взуттям для закритих приміщень і для газону?

Підошва та шипи — це найбільш суттєві відмінності між взуттям для гри в приміщенні та на відкритому повітрі.

Виступи на підошві взуття для міні-футболу, відомі як шипи, необхідні для зчеплення з травою і землею. Взуття для міні-футболу, як от футзалки  Адідас, не потребує шипів, оскільки використовується на твердій поверхні.

Крім того, для зчеплення з підлогою або астропокриттям у закритих приміщеннях має бути більша площа поверхні. Отже, взуття для закритих приміщень має менш виражені зубці на користь більш важкої підошви, яка має візерунки для зчеплення з поверхнею.

Як вибрати футбольне взуття для закритих приміщень

Тепер, коли ви знаєте, для чого використовується футбольне взуття для закритих приміщень і як воно виготовляється, настав час обговорити, як його вибирати.

Ті ж самі принципи застосовуються і до купівлі вуличного футбольного взуття, але ви повинні враховувати кілька факторів.

Поверхня впливає на стиль футбольного взуття для закритих приміщень

Найважливіше, що слід враховувати при виборі футбольного взуття для закритих приміщень — це тип використовуваної поверхні.

Наприклад, якщо ви граєте на покритті, що імітує траву, необхідно враховувати дизайн підошви на взутті.

Якщо ви не підготовлені, ви можете отримати травму або травмувати іншого гравця.

Найпоширенішими покриттями для гри у футбол у приміщенні є наступні:

  • Газон — підошва для футбольного взуття на газоні повинна відрізнятися від підошви на твердому покритті. Підошва виглядає як крихітні нерівності та імітує шипи для відкритого футболу. Основна відмінність полягає в тому, що вони закруглені, щоб забезпечити амортизацію і зчеплення з поверхнею пластикової трави.
  • Тверда деревина — Взуття для міні-футболу в приміщенні Hardwood ближче до кросівок, ніж до бутс. Вони мають нижню частину з типовим малюнком, як у баскетбольних кросівок, і є гнучкими. Це також легке взуття, яке дехто плутає зі звичайними кросівками.

Найкраще мати по парі на кожне покриття, якщо ви перебуваєте в спортивній команді, яка часто їздить на змагання.

У деяких регіонах може бути кілька майданчиків з різними типами покриття.

Пам’ятайте, що на трав’яному покритті футбольні бутси вкриті вузликами, а на твердих покриттях є малюнок для зчеплення, як у баскетбольних черевиків.

Матеріали — ще один важливий аспект взуття для міні-футболу

Матеріали, з яких виготовляється взуття для міні-футболу, суттєво впливають на його експлуатаційні характеристики.

Як і у випадку з підошвами, найпоширенішими є два варіанти, але гравці можуть вибрати взуття, яке найкраще підходить для їхнього стилю гри.

Найпоширеніші матеріали, що використовуються при виготовленні футбольного взуття для закритих приміщень, є наступними:

  • Шкіра — Шкіра є одним з найбільш використовуваних матеріалів у взутті. Взуття для міні-футболу, виготовлене зі шкіри, зручне, служитиме довго і з часом буде відповідати вашій нозі. Недоліком є те, що вони важчі, ніж синтетичні, і можуть вимагати трохи більшого догляду.
  • Синтетичні — Синтетичні футбольні бутси для закритих приміщень часто надзвичайно легкі і можуть швидко деградувати. Вони часто мають жорстку форму, яка ніколи не підлаштовується під вас; деякі гравці кажуть, що вони схожі на шкарпетки. Їх легко чистити, а високоякісні бренди можуть прослужити довше, але не можуть зрівнятися з довговічністю шкіри.

Матеріали, з яких виготовляється взуття для міні-футболу, мають вирішальне значення для того, щоб отримати взуття, яке підходить вам і вашому стилю гри.

При покупці пам’ятайте, що вам потрібно від взуття і скільки ви можете витратити. Дороге взуття не завжди служить найдовше, а дешеве може мати дефекти, які призводять до травм.

Підбір взуття для міні-футболу

Правильна посадка вашого взуття приносить картину в фокус.

Можуть бути яскраві кросівки, легкі, як пір’їнка, але якщо вони не підходять за розміром або не відповідають вашій нозі, вони можуть виявитися марною тратою часу і грошей.

Знання того, як вони повинні сидіти на вас, є критично важливою інформацією, яку ви повинні знати перед покупкою.

Футбольні бутси для закритих приміщень

Кілька речей, які слід врахувати при підборі футбольного взуття для закритих приміщень:

  • Чи боляче? — Одна з перших речей, на яку ви повинні звернути увагу при примірюванні нового футбольного взуття — це біль. Якщо ви відчуваєте біль при ходьбі або при надяганні на ногу, швидше за все, взуття вам не підходить. Біль є основним показником того, що взуття натирає щиколотку або занадто тісно сидить на п’яті.
  • Чи є зазор? — Взуття для міні-футболу повинно щільно облягати п’ятку і щиколотку з зазором в ¼ або ⅛ дюйма з боку носка. Цей проміжок дозволяє пальцям ніг дихати і розтягуватися, щоб зчепитися з взуттям. Якщо зазору немає, пальці ніг болітимуть і стискатимуть взуття під час матчів.
  • Чи підходить ваша нога? — Ваша нога повинна зручно поміщатися у взутті у всіх напрямках. Довжина важлива, але чи підходить ширина? Взуття не для вас, якщо ваша нога не стискається в п’яті і не відчуває себе комфортно спереду і ззаду.

Примірка взуття — невід’ємна частина процесу

Ви повинні витратити час і зусилля на покупку взуття, оскільки воно може стати фактором перемоги або поразки.

Побігайте по взуттєвому магазину, пострибайте по лавках або прогуляйтеся, щоб переконатися, що вам не буде боляче і що будуть збережені відповідні зазори.

Чи можна носити звичайне взуття для гри у футбол у приміщенні?

Ви не повинні носити звичайне взуття для міні-футболу. Взуття для міні-футболу має специфічні особливості, які роблять його ідеальним для гри в закритих приміщеннях. Звичайне взуття не має таких властивостей і може обмежити вашу продуктивність на полі.

Не виходьте на швидкісний матч з міні-футболу в неправильному взутті, оскільки ваші щиколотки і стопи можуть отримати травми.

Існує кілька причин для цього, і ви вбережете себе від цих травм, знаючи, які вони.

Кілька причин, чому ви не повинні носити звичайне взуття для гри у футбол у приміщенні, є наступними:

  • Травми — найголовніша причина відмови від використання звичайного взуття на майданчику в приміщенні — це ризик отримати травму. Гра рухається швидко, і якщо ваше взуття не розраховане на рух у різних напрямках, ви ставите свої стегна, щиколотки та коліна в несприятливі умови.
  • Правила — на деяких критих футбольних полях заборонено грати у вуличному взутті на газоні або твердому покритті. Існує значний ризик того, що звичайне взуття роз’їсть астрогазон і залишить сліди на твердих породах дерева. Крім того, подряпини не підходять для покриття, а утримувати взуття подалі легше, ніж усувати проблеми.
  • Призначення — Футбольні бутси для закритих приміщень були створені для гри у футбол в закритих приміщеннях. Це означає, що вони були розроблені, щоб дозволити спортсмену рухатися в будь-якому напрямку на високій швидкості, підтримуючи гомілковостопний суглоб і стопу. Якщо взуття не сконструйоване таким чином, у вас можуть виникнути проблеми з вибуховими рухами та управлінням м’ячем.