Вихованці Ужгородської музичної школи №1 зібрали на благодійному концерті понад 17 тис. грн для ЗСУ

Концерт відбувся днями на сцені Закарпатської обласної філармонії.

 

17385 гривень на підтримку ЗСУ зібрали на звітному концерті учнівських колективів та окремих виконавців Ужгородської музичної школи №1.

У школі є добра традиція – проводити такі творчі звіти щороку в березні. Бо саме у березні, 20 березня 1945 року, була заснована перша на Закарпатті музична школа, яка нині носить назву «Ужгородська музична школа № 1». Наступного року заклад відзначить своє 80-річчя.

Під час творчого звіту виступили колективи, які ведуть свою історію з перших років створення школи: струнний оркестр, оркестр народних інструментів, духовий оркестр, хорові колективи, а також колективи малих форм та окремі виконавці, розповіла директорка закладу Олена Охрим.

Привітав педагогів, вихованців школи, батьків, усіх присутніх у залі, й міський голова Ужгорода Богдан Андріїв. Подякував захисникам, що оберігають, за можливість жити й працювати, навчати дітей, педагогічному колективу – за велику роботу з молоддю, що розвивають у дітей почуття прекрасного, любов до музики та мистецтва, побажав вихованцям нових творчих успіхів, а всім нам – перемоги та миру!

Із початку повномасштабної війни колективи школи та викладачі ведуть активну волонтерську діяльність – усі їхні концерти мають благодійний характер. Бо тільки завдячуючи Збройним Силам України учні школи мають можливість навчатися, брати участь і перемагати в обласних та міжнародних конкурсах

До слова, на концерті були й військовослужбовці, яким школа неодноразово допомагала і які нині знаходяться на реабілітації у медичних закладах нашого міста.

 

Джерело