Вибух гранат у сільраді Закарпаття: один із постраждалих помер — Події

Вибух гранат у сільраді Закарпаття: один із постраждалих помер - Події

Фото: t.me/svidok_telegram

Один із постраждалих внаслідок підриву гранат депутатом Керецьківської сільської ради Сергієм Батріним помер у лікарні від отриманих поранень. Про це пише  «Українська правда» з посиланням на власні джерела.

За даними одного джерела УП, у постраждалого було ампутовано ногу та інші тяжкі пошкодження органів. Офіційних повідомлень правоохоронців із цього приводу наразі немає.

Видання » Суспільне » з посиланням на свої джерела також повідомило про смерть потерпілого. За їхньою інформацією, чоловікові було 55 років, до цього він був у тяжкому стані. Медики виборювали його життя.

У СБУ при цьому раніше повідомили, що депутат Керецьківської сільської ради в Закарпатській області Сергій Батрін, який напередодні підірвав три гранати під час засідання, отримав підозру у скоєнні теракту. Його затримали. Він прийшов до тями і зараз перебуває у лікарні під наглядом медиків та правоохоронців. Далі йому оберуть запобіжний захід, зазначили в СБУ.

15 грудня у будівлі Керецьківської сільської ради на Закарпатті депутат від «Слуги народу» Сергій Батрин підірвав гранати, внаслідок чого 26 осіб отримали поранення. Сесію сільради транслювали онлайн. Про вибух повідомила жінка, яка дивилась трансляцію. Поліція розслідує подію за ч. 1 ст. 263 ККУ (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами чи вибуховими речовинами), а СБУ – за ч. 1 ст. 258 ККУ (терористичний акт). Як заявляв міністр внутрішніх справ Ігор Клименко, підривник наперед готувався до теракту. Правоохоронці виявили відповідні докази.

Джерело