В УАФ відреагували на арешт свого президента

Фото: Getty Images Протасов впевнений, що Павелко не винуватий

Олег Протасов запевнив, що організація робить усе, щоб звільнити заарештованого із СІЗО.

В УАФ відреагували на арешт свого президента Андрія Павелка. Віце-президент організації Олег Протасов, закликав усіх зберігати спокій у цьому питанні.

Окрім того функціонер звинуватив судді у заангажованості, а рішення політично-мотивованим.

«Ми в Український асоціації футболу вважаємо це рішення таким, що не має під собою жодних законних підстав та є політично-мотивованим, і адвокати УАФ уже подали апеляцію. Передача справи з Києва до Львова та швидкість ухвалення рішення викликає питання не лише в юристів, але й у простих людей, які не обізнані в юридичних тонкощах.

Також адвокати УАФ будуть апелювати до міжнародних інституцій із метою довести безпідставність арешту Андрія Павелка, який також є членом Виконкому УЄФА. Крім того, готуються документи для подачі в Європейський суд з прав людини.

Що стосується діяльності УАФ, то вона продовжується в штатному режимі. Національна збірна готується до матчів відбору Євро-2024, молодіжна — до старту на Євро-2023 (U-21). Інші підрозділи, зокрема, працюють над поновленням змагань у наступному сезоні.

До речі, хотів би нагадати, що саме Андрій Павелко був тією рушійною силою, яка дозволила нам провести минулий — унікальний! — чемпіонат в умовах воєнного стану.

Тому звертаюся до всіх представників футбольної спільноти. Зберігаймо спокій! Ми переможемо і на воєнному фронті, і на футбольному! Усе буде Україна!», — цитує Протасова сайт УАФ.

Нагадаємо, що Андрій Павелко підозрюється в розкраданні 270 мільйонів гривень на будівництво заводу з виготовлення штучної трави для футбольних полів.

Сьогодні, 16 червня, президента УАФ заарештували і помістили в СІЗО на 60 діб за рішенням Шевченківського районного суду Львова.

 

Джерело