Усик задумався про завершення спортивної кар’єри

Фото: Getty Images Усик хоче більше часу проводити із сім’єю

Український чемпіон світу за версіями WBA, WBO, IBF та IBO у надважкій вазі вже хоче на пенсію.

Олександр Усик не хоче боксувати до глибокої старості. Більше того, чемпіон світу WBA, WBO, IBF та IBO у надважкій вазі вже починає подумувати про пенсію.

За словами українського боксера, кожен спортсмен на його шляху має точку, де він має зупинитися, реально оцінюючи свій стан. Крім того, він хоче приділяти більше часу сім’ї.

«Чи фінальний Ф’юрі бос у цій грі? У великій грі, думаю, що так. Я думаю, що хочу віддавати більше часу для виховання своїх дітей, возити хлопців на тренування, бути з ними на тренуваннях, забирати з тренувань, спілкуватися з ними, возити їх до школи, допомагати їм у становленні.

Вони якраз розпочинають свій шлях, вісім-десять років хлопцям. З донькою я по-іншому поводжуся. Але мені не хочеться їхати і по півроку десь перебувати. Зараз, коли останній табір був такий довгий, я вже більше думав про те, що пацани ростуть, а мене немає. Через телефон, через відеозв’язок ти не можеш дати те, що ти маєш дати.

Звісно, всьому є якась кінцева точка. У кар’єрі спортсмена вона також є. Я про це замислююсь. Реально замислююсь.

Я хочу ще жити після цього. І не ходити тремтіти чи записувати, що в мене завтра. Потрібно на все дивитися реально. Я бачу, що не такий старий, мені 35 років, але я бачу, що є ресурс, який закінчується. Не хочеться, щоб тебе мутузили потім.

Самообманом не можна займатися. Якщо ти розумієш, що молоді хлопці підходять, і у них швидкість краща, вони витриваліші. Треба просто сказати: «Друже, вибирай інший вид діяльності і працюй». Все», — сказав Усик в інтерв’ю YouTube-каналу USYK17.

Раніше Олександр Усик розповів, коли розпочне підготовку до поєдинку проти Тайсона Ф’юрі.

Джерело