Справу одеського активіста Стерненка про вбивство через самозахист закрито — Події

Справу одеського активіста Стерненка про вбивство через самозахист закрито - Події

Фото: t.me/ssternenko

Справу одеського активіста Стерненка про вбивство через самозахист закрито. Суди тривали з 2018 року. Обвинувачення не змогло довести його умислу на умисне вбивство чоловіка, який на нього напав. Про це повідомив сам Сергій Стерненко у своєму Телеграм-каналі.

— Мені самому у це не віриться, але відповідне рішення ухвалив Приморський районний суд м. Одеси. Сторона обвинувачення не довела мою провину, у моїх діях не було умислу на умисне вбивство. І не могло бути, бо я захищав своє життя під час вже третього замовного нападу у 2018 році в Одесі. Це був дуже важкий шлях — довести, що ти мав право захищатися, коли проти цього тисла російська агентура, Аваков та ще багато істот на кшталт Киви, Шуфрича, Дубінського тощо, — написав Стерненко.

У 2018 році на Сергія Стерненка в Одесі вчинили три напади. Під час останнього, який стався 24 травня 2018 року, він смертельно поранив ножем одного з нападників — Івана Кузнєцова. Другий нападник, Олександр Ісайкул, утік із місця події, а потім виїхав з України. Активіст стверджує, що діяв у межах самозахисту. Під час нападу він також дістав поранення. Стерненко пов’язував напад зі своєю діяльністю активіста і протестами проти забудов в Одесі.

До слова, у червні судили виконавця другого нападу, який у травні 2018 року стріляв Сергієві Стерненку в потилицю з відстані двох метрів. Тоді активіст наздогнав і власноруч затримав його та передав поліції. У червні цього року суд визнав винним Абзала Баймукашева й присудив йому десять років тюрми.

Джерело