SpaceX вивела на орбіту європейський супутник зв’язку Eutelsat

Фото: Скриншот Запуск ракети Falcon 9 із космодрому на мисі Канаверал

Супутник Eutelsat 10B вагою 4,5 тонни був розроблений та побудований франко-італійською компанією Thales Alenia Space.

Американська компанія SpaceX здійснила успішний запуск ракети-носія Falcon 9, яка вивела на орбіту європейський супутник зв’язку Eutelsat 10B. Про це компанія повідомила у Twitter у середу, 23 листопада.

«Виведення на орбіту підтверджено», — йдеться у повідомленні.

Запуск було здійснено у вівторок о 21:57 за часом Східного узбережжя США (у середу о 04:57 за Києвом) із 40-го стартового комплексу на космодромі на мисі Канаверал у Флориді.

Приблизно через 35 хвилин після старту супутник відокремився від другого ступеня ракети-носія і розпочав самостійний політ.

Супутник Eutelsat 10B вагою 4,5 тонни був розроблений та побудований франко-італійською компанією Thales Alenia Space для французької телекомунікаційної компанії Eutelsat Communications. Він призначений для надання послуг зв’язку морському та повітряному транспорту. Супутник оснащений 36 транспондерами Ku-діапазону та 20 транспондерами C-діапазону.

Цей космічний апарат є заміною супутника Eutelsat 10A, термін служби якого закінчується наприкінці 2023 року.

Нагадаємо, наприкінці жовтня український літак Руслан перевіз до США супутник для SpaceX. Вага вантажу склала 50 тонн, включаючи спеціальний контейнер довжиною 14,6 м, шириною 5,4 м та висотою 4,2 м.

SpaceX відправила на МКС екіпаж із російською космонавткою

Джерело