Румунія наступного місяця хоче збільшити транзит українського зерна до чотирьох мільйонів тонн

Румунія підтримує експорт українського зерна та має намір збільшити обсяги його транзиту через свою територію упродовж наступного місяця.

Про це заявив прем'єр-міністр Румунії Марчел Чолаку в інтерв'ю австрійському часопису Der Standard, передає Укрінформ.

"Ми повинні підтримати Україну в експорті її зерна. Протягом наступного місяця ми спробуємо збільшити кількість зерна, що транспортується через Румунію, з двох до чотирьох мільйонів тонн", — вказав Чолаку.

Він зазначив, що Румунія інвестувала значні кошти в порти на Дунаї та в Констанці, і атаки російських безпілотників на порти поблизу Румунії загрожують цим інвестиціям.

Більш того, Чолаку закликав інші європейські країни підтримати Україну та ввести більш суворі обмеження на товари з Росії. Зокрема, він запропонував повністю відмовитися від російського газу. 

"Так, повністю заборонити! Тому що є дуже велика різниця між тим, що ми втрачаємо, а саме трохи комфорту, і тим, що відбувається в Україні. Ви також повинні мати на увазі, що насправді станеться, якщо Російська Федерація переможе. Чи не створимо ми можливість для розмноження таких людей, як Путін, в інших державах Європи?", — сказав він. 

Він же висловив впевненість, що ЄС зможе повністю відмовитися від російського палива найближчим часом.

Як раніше повідомляло агентство, Польща, Угорщина та Словаччина вирішили й далі блокувати імпорт української агропродукції.

Джерело