Рожищенський історико-краєзнавчий музей відзначив іменини

4 листопада відбулася урочиста академія з нагоди 45-річчя відкриття Рожищенського історико-краєзнавчого музею.

Вшанувати знакову подію, відлік якої почався саме 4 листопада 1977 року, завітали у музей з подарунками керуюча справами виконавчого комітету Рожищенської міської ради Оксана Данилюк, начальник гуманітарного відділу Ігор Кузава, представники громадських організацій, місцеві краєзнавці Леонід Козярчук і Сергій Янішевський та жителі міста.

У вітальному слові Оксана Данилюк наголосила, що своєю повсякденною копіткою працею, своїм ентузіазмом і відданістю музейній справі працівники закладу не лише дбають про збереження історії рідного краю, а й примножують її.

«Щиро вдячна за вашу роботу, завдяки якій кожен із нас має змогу доторкнутися до культурно-історичних цінностей минувшини нашого міста, району. Хоч часи нелегкі, але музей залишається окрасою нашої громади», — зазначила Оксана Данилюк.

«Музей – це те місце, де можна зустрітися з минулим та побачити сьогодення», — наголосив Ігор Кузава і бажав колективу закладу відзначити ще поважніші ювілеї, бо сорок п’ять для історії – це лише молодість.

За вагомий внесок у розвиток музейної справи Рожищенської територіальної громади, збереження історичної спадщини та популяризацію історії рідного краю Подяками Рожищенської міської ради представники влади нагородили відомого в місті історика та краєзнавця Романа Трофімчука, котрий не один десяток літ віддав праці у музеї та його розвитку, а також зберігачку фонду музею Тетяну Переходько.

Про історію заснування та становлення музею на основі підготовленої до ювілею виставки розповіла Тетяна Переходько, наголосивши, що ідея створення закладу у нашому місті належить Олександру Малярчуку. Саме його називають «хрещеним батьком» музею.

Цікаво та змістово продовжив розповідь колеги Роман Трофімчук, зосередивши увагу на історичних сторінках розвитку та сьогоденні закладу.

Привітала колектив музею та подякувала за багаторічну співпрацю і голова місцевої громадської організації Союзу українок Лідія Романюк.

Давні світлини та документи з архіву власної родини передала в дарунок як експонати музею і представниця громадсько-кульрурного товариства «Холмщина» Віра Гресь.

Цікавий експонат, який поповнить археологічний відділ, передала музею його колишній керівник, а нині директор КЗ «Центр культурних послуг» Рожищенської міської ради Наталія Патійчук, котра була ведучою заходу.

Святкового настрою присутнім додали музичні вітання від працівників культури Оксани Пашковської, Надії Козій та Оксани Брилевської.

Джерело