РФ готує масштабну кампанію з дезінформації та очорнення ЗСУ — Події

РФ готує масштабну кампанію з дезінформації та очорнення ЗСУ - Події

Фото: t.me/akovalenko1989

Росіяни готують масштабну кампанію щодо дезінформації українців та дискредитації Збройних сил. Ворожі вкидання відбуватимуться на тлі спроби нового наступу влітку. Інформаційна ескалація прогнозується на травень-червень. Про це в ефірі проекту «Тема з Мосейчуком» заявив керівник Центру протидії дезінформації при РНБО Андрій Коваленко.

— Вони намагаються вселяти, що Збройні Сили не те, що не здатні дійти до меж 91-го року, а й навіть утримати те, що є, — сказав Коваленко. — Паралельно з такими наративами росіяни намагатимуться розповсюджувати фейки про бунти в українській армії. Вони вигадують різні історії про бунти офіцерського складу проти нового головнокомандувача. Там дуже багата плеяда фейків.

РФ готує масштабну кампанію з дезінформації та очорнення ЗСУ - Події

За його словами, за основу кампанії росіяни братимуть певні події на фронті і в тилу ЗСУ: вони «роздмухуватимуть» справжні масштаби завданих збитків. Він нагадав, що після ударів по Харкові, відразу почалися вкидання про нібито 350 тисяч солдатів, які підуть на Харків.

Президент Володимир Зеленський в інтерв’ю американській телерадіокомпанії CBS News заявив, що найближчими місяцями розпочнеться великий наступ російських військ. Йдеться про кінець травня чи червні. Він наголосив, що Україні потрібна допомога прямо зараз. Російські пропагандисти регулярно намагаються розповсюджувати свої фейки в Україні. Найчастіше це роблять за допомогою Telegram-каналів та інших соцмереж. Напередодні вони просували інформацію про нібито підготовку росіянами масованих обстрілів.
Джерело