Рекомендації щодо вибору нового холодильника

Оновлення побутової техніки на кухні — процес, що вимагає вдумливого підходу. Важливо вибирати агрегати не тільки на вигляд. У статті розповімо, як правильно вибрати хороший холодильник, який потім ви можете купити на сайті https://www.foxtrot.com.ua/uk/shop/holodilniki.html.

Габарити

Розміри побутового приладу повинні відповідати вільному місцю під його встановлення. При вимірах важливо залишити по 5 см зазорів з бокової та задньої стінок. Вони забезпечують вільну вентиляцію.

Стандартний холодильник має ширину та глибину 60 см. Висота – параметр варіативний. Її можна підганяти під дизайн інтер’єру. Є побутові прилади з висотою 100-110 см. Але найчастіше вони не оснащені морозилкою. Якщо ви хочете купити новий холодильник, який вбудовується, його розміри і параметри майбутніх меблів необхідно обговорити з майстром.

Корисний обсяг

Мається на увазі кількість вільного простору всередині камери.

  • Для сім’ї із двох осіб вистачить агрегату об’ємом 250 л.
  • На трьох – 300 л і більше.
  • Для великої родини – 350 л і більше.

Конструкція

Як правило, сучасні побутові прилади поєднують у собі холодильну та морозильну камеру. Друга може бути розташована знизу або згори. Орієнтуйтеся на особисті уподобання. Якщо морозилка знизу, доведеться нахилятися. Але при цьому продукти, які вживаєте частіше, знаходяться на рівні очей та рук.

Останнім часом на ринку користуються популярністю системи Side by Side. Тут холодильник та морозильник – це дві камери, розташовані збоку одна від одної.

Температура морозильної камери та потужність заморожування

Максимальні температурні показники позначають сніжинками. Один із них кратна -6 °C. Відповідно дві сніжинки дорівнюватимуть -12 °C і так далі. Чим нижчий максимальний температурний показник, тим довше можуть зберігатися продукти.

Відповідно, можна вибирати потужність заморожування. Якщо ви рідко завантажуєте морозилку продуктами, вона не має особливого значення. Але якщо плануєте максимально завантажувати камеру за один раз, краще вибрати агрегат з високою потужністю заморозки.

Система розморожування

Доступні три варіанти: ручна, крапельна та No Frost. Перша передбачає регулярне відключення холодильника від мережі, тривале розморожування камери та прибирання вологи вручну.

Друга — називається стіна, що плаче. Тобто конденсат поступово стікає по задній стінці спеціальний резервуар. Розморожувати такий холодильник часто не потрібно. Хоча б раз на рік необхідно відключати його та проводити генеральне прибирання.

Система No Frost – найпопулярніша. Такі камери регулярно самоочищаються.

Рівень шуму

Найкомфортніший для людини – 40 дБ. Якщо ж ви віддаєте перевагу практично ідеальній тиші, можна вибрати моделі з низьким рівнем шуму.

Звертайте увагу на енергозбереження. Параметр маркують літерами з плюсами. Чим їх більше, тим вища економічність споживання електроенергії.