Працівників культури та бібліотекарів Рожищенської громади навчали правилам поведінки під час пожежі

Щороку в Україні внаслідок пожеж гинуть тисячі людей. Однією з основних причин трагедій фахівці з пожежної справи називають відсутність у людей елементарних навичок поведінки на початковій стадії пожежі та навичок пожежогасіння. Основні правила поводження при пожежі повинен знати кожен. Особливо це стосується керівників та спеціалістів тих сфер діяльності, робота яких пов’язана із залученням великої кількості людей.

Однією зі складових нещодавнього спільного методичного заходу працівників КЗ «Центр культурних послуг» та КЗ «Публічна бібліотека» Рожищенської міської ради стали навчання з пожежної безпеки. Інспектори 3 ДПРЧ ГУ ДСНС України у Волинській області Михайло Салов та Олександр Слобода провели для культпрацівників та бібліотекарів детальний інструктаж щодо виникнення надзвичайних ситуацій, пов’язаних із загоранням.

Фахівці ДСНС роз’яснили правила та вимоги пожежної безпеки у будівлі, правила поведінки під час пожежі. Звернули увагу на наявність та справність вогнегасників, нагадали правила їх використання.

А найголовніше — учасники заходу набули практичних навичок — тренувалися ліквідовувати умовну пожежу за допомогою вогнегасника.

По завершенні інструктажу інспектори роздали учасникам зустрічі інформаційні листівки з зазначеними правилами пожежної безпеки та номером екстреного виклику Служби порятунку «101».

Джерело