Поліція провела обшуки в компаніях, пов’язаних із ремонтом Південного мосту в Києві — Події

 Поліція провела обшуки в компаніях, пов'язаних із ремонтом Південного мосту в Києві - Події

Фото: https://oblrada.km.ua

У середу, 13 грудня, правоохоронці провели обшуки в офісах КП «Київавтодормост» та підрядних організацій, залучених до ремонту Південного мосту. Про це повідомляє Київська міська прокуратура.

— Прокурори Дарницької окружної прокуратури міста Києва спільно з працівниками Нацполіції провели обшуки у приміщеннях КП «Київавтодормост» та підрядних організаціях, залучених до виконання аварійних робіт та ремонту Південного мосту. Під час обшуків правоохоронці вилучили документацію з виконання робіт за вказаним об’єктом. Наразі триває її дослідження, – розповіли у відомстві.

Слідчі дії проведено на підставі ухвал суду в рамках провадження, розпочатого за фактом присвоєння бюджетних коштів в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 191 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Також 13 грудня поліція провела обшуки і в «Київському метрополітені», «Метробуді» та структурних підрозділах КМДА. Слідчі дії проводяться в рамках кримінального провадження за кваліфікацією «Службова недбалість». Приводом для них стало затоплення шести станцій метро у Києві. Також з’явилися фото, як саме натепер виглядає аварійна ділянка метро у столиці.