Окупанти обстріляли автоколону з цивільними на Херсонщині: вбили 5 людей

Унаслідок російського обстрілу загинуло щонайменше 5 людей, ще п’ятеро зазнали поранень.

7 жовтня близько 8 ранку російські військові із літака обстріляли колону цивільних авто в Херсонській області. Про це повідомив пресофіцер поліції Херсонської області Андрій Кований Суспільному.

Колона автомобілів із мирними українцями стояла в черзі на понтонну переправу на лівий берег річки Дніпро біля Дар’ївського мосту на Херсонщині — раптом люди почули звук літака в повітрі, який на розвороті зробив пуск снарядів.

Унаслідок російського обстрілу загинуло щонайменше 5 людей, ще п’ятеро зазнали поранень. Точна інформація про кількість загиблих, постраждалих і пошкодження цивільної інфраструктури, транспортних засобів з’ясовується.

«Зі слів очевидців, люди почули звук літака в повітрі та побачили, як він при розвороті, зробив випуск снарядів. Внаслідок обстрілу відбулося пряме влучання невстановленого снаряда, ймовірно ракети, в мікроавтобус, де загинуло щонайменше п’ятеро людей та п’ятеро зазнали поранень», — заявив пресофіцер поліції.

Поліція вже відкрила кримінальне провадження про порушення російськими військовими законів і звичаїв війни. Наразі триває досудове розслідування.

Джерело