NASA планує збирати космічний сміття за допомогою «сміттєвих пакетів»

Фото: space.com На навколоземній орбіті перебуває близько 36 500 об’єктів сміття

Американська компанія отримала контракт з NASA на вирішення проблеми космічного сміття, що швидко зростає.

NASA уклало контракт із приватною американською компанією TransAstra на $850 тисяч на розробку мішка для прибирання космічного сміття на орбіті Землі. Про це повідомляє SpaceNews.

Згідно з планом, потрібно створити спеціальний надувний «мішок», який надуватиметься на орбіті і за допомогою космічного буксира буде збирати сміття. Але перед тим як ця конструкція полетить на орбіту, потрібно буде провести її тестування на Землі.

Зазначається, що це буде другий контракт TransAstra за останні двароки на надувні мішки-пастки. Вони також отримали контракт на ранній стадії від NASA, який спочатку був зосереджений на захопленні астероїдів або космічного каміння.

Варто зауважити, що перш ніж така технологія буде готова до космічного польоту, можуть знадобитися роки або десятиліття. Однак, якщо це вдасться і справді досягне космосу, роботи попереду ще багато.

За оцінками Європейського космічного агентства, на навколоземній орбіті перебуває близько 36 500 об’єктів сміття, ширина яких перевищує десяти сантиметрів. Усі об’єкти, які можна відстежити, налічують близько 330 мільйонів об’єктів — кожен із них більший за один міліметр.

Раніше повідомлялося, що телескоп Джеймс Вебб представив зображення спіральної галактики M51, відомої як Вир.

На орбіті Землі випробували космічного сміттяра

Джерело