На Волині триває набір добровольців в об’єднану штурмову бригаду Національної поліції України «Лють»

3 лютого стартував набір добровольців в об’єднану штурмову бригаду Національної поліції «Лють».

Об’єднана штурмова бригада «Лють» – це воєнізований підрозділ поліції нового зразка, створений для відсічі збройної агресії росії.

Її бійці – вольові та вмотивовані воїни, готові захищати Україну і нищити ворога на всіх фронтах.

Долучитися до підрозділу може кожний охочий.

«Лють» – штурмова бригада Нацполіції України, яка буде налічувати 4300 бійців загалом по Україні. Вона включатиме в себе полк особливого призначення «Сафарі» чисельністю 1200 чоловік, які будуть дислокуватися в Києві й Київській області. Також це буде полк «Цунамі» (1200 чоловік) – Одеса й Одеська область. Батальйон «Луганськ-1» імені Героя України Сергія Губанова (600-700 чоловік), місце дислокації – Дніпропетровська область. Ще буде артилерійський полк, який буде дислокуватися в Житомирській області. І сам апарат цього департаменту буде розташований у місті Києві.

Регіональних підрозділів у кожній області не буде, створюється один-єдиний департамент.

Це – не окопні війська. Відповідно, перед тим, як вони будуть відправлені до участі в бойових діях, звичайно, вони пройдуть навчання й бойове злагодження з іншими формуваннями, з якими вони будуть виконувати завдання.

Говорити про те, що вони відразу будуть кинуті в бій, ми не можемо. Оскільки саме поняття й специфіка роботи штурмової бригади уособлює в собі знешкодження диверсійно-розвідувальних груп, проведення зачисток, участі у звільнення окупованих територій, розмінування деокупованих територій, підтримання публічної безпеки й порядку на деокупованих територіях, і багато інших завдань, специфічних саме для цих бригад.

Коли завершиться набір?

Керівництво Нацполіції та Міністерство внутрішніх справ планує до кінця лютого сформувати 50% бригади «Лють». Відповідно, у них буде до двох-трьох місяців навчання й бойове злагодження. І лише після того вони будуть відправлені у ті регіони, які будуть визначені, до виконання завдань.

Зарплати.

Щодо зарплатні – вона збільшена удвічі. Для того, хто не має вислуги, стажу й тільки був зарахований, мінімальна зарплата складатиме 25-27 тисяч гривень. Плюс 30 тисяч гривень – це надбавка, яка виплачується поліцейським в умовах воєнного стану. І збільшена додаткова винагорода до 70 тисяч – якщо люди виконуватимуть завдання у безпосередньому вогневому зіткненні з супротивником.

Нацгвардія та Держприкордонслужба – це служба за контрактом, Нацполіція – людина приймається на службу на загальних умовах і є поліцейським. Тому передбачені всі пільги згідно з Законом України про Національну поліцію України.

Джерело