На Буковині ухилянти попалися на підробці штампів консульства України у Сан-Франциско

Військовозобов’язані звернулись до жителя Волинської області, який за $800 вносив у закордонні паспорти неправдиві відмітки про перебування на Консульському обліку України в іноземних державах, а також відмітки про постійне місце проживання за кордоном.

За процесуального керівництва Чернівецької обласної прокуратури повідомлено про підозру двом чоловікам призовного віку, які, при спробі перетину держкордону, пред’явили для перевірки паспорти з підробленими відмітками іноземного консульства, повідомляє пресслужба прокуратури. 

За даними слідства, двоє жителів Вижницького району Чернівецької області, використовуючи підроблені документи, намагались незаконно перетнути держкордон. Військовозобов’язані звернулись до жителя Волинської області, який за 800 доларів вносив у закордонні паспорти громадян України неправдиві відмітки про перебування на Консульському обліку України в іноземних державах, а також відмітки про постійне місце проживання за кордоном.

Одержавши виконане замовлення з підробленими відтисками та штампами про виїзд на постійне проживання та  прийняття на консульський облік в Генеральному консульстві України в Сан-Франциско, чоловіки намагались перетнути держкордон України через МПП «Порубне», де були викриті прикордонниками.

Чоловік, який виготовляв підроблені штампи, затриманий на території Волинської області. Громадянин перебуває під слідством.

Джерело