Клопотенку відмовили у відкритті ресторану української кухні в Японії

Фото: instagram.com/klopotenko Євген Клопотенко

Він зазначив, що треба працювати ще завзятіше над популяризацією української думки та української кухні в світі.

Українському шеф-кухарю та ресторатору Євгену Клопотенку відмовили у відкритті українського ресторану в Японії. Це сталося через борщ, який там вважають російським. Про це він написав в Instagram.

«Живеш собі, працюєш, ведеш перемовини про відкриття українського закладу в Японії. І тут на тобі: японці не хочуть відкривати монозаклад з борщем, бо у них, увага: «поширена думка, що борщ — це російська страва». Зрозуміло, що люди оминатимуть це місце десятою дорогою, бо притомні японці, на щастя, історично є русофобами», — написав Клопотенко.

Ресторатор наголосив, що ситуація є «чудовим прикладом глибини російської пропаганди».

«Ні, ця ситуація не зменшує масштаб наших старань. Вона лише означає, що треба працювати ще завзятіше над популяризацією української думки та української кухні в світі. Завзятіше контрпропагувати. І як же добре, що завзяття українцям не бракує», — підсумував шеф-кухар.

Нагадаємо, раніше Клопотенко заінтригував весільним фото біля РАГСу.

Євген Клопотенко вперше прокоментував новину про своє одруження

 

Джерело