Які є кавомашини та чим вони відрізняються

Смакові уподобання у кожного свої. Однак у чому більшість людей одноголосні. Важко уявити вдалий початок дня без чашечки ароматної кави. Про популярність цього напою говорить той факт, що вже з давніх-давен були пристосування для його приготування. І ще порівняно недавно у ході були кавомолки, турки, спеціальні сковороди для обсмажування зерен тощо.

Але прогрес не стоїть на місці. Виробники запропонували нам набагато зручніші побутові агрегати — кавоварки, які можна купити на сайті https://comfy.ua/ua/coffi-mash/brand__philips/. Тільки як вибрати з різноманіття моделей ту єдину, яка буде відповідати всім вимогам?

Основні види кавомашин

Апарати для заварювання кави можна розділити на чотири основні групи: крапельного, ріжкового, капсульного типу, а також комбіновані кавоварки.

  • Крапельні

Крапельний спосіб ще називається фільтраційним і вважається найпоширенішим. Гаряча вода (до 95 градусів) падає на фільтраційний мішечок (сіточку), в якому знаходиться змелений кавовий порошок, а вже готовий напій накопичується в кавнику. Чим менша швидкість проходження окропу через фільтраційний мішечок – тим ароматніший кінцевий продукт. З іншого боку, так вода швидше остигає й сповільнюється процес приготування. Ця машина проста в обслуговуванні та доступна за ціною. Але готувати в ній можна лише мелену каву й без збитих вершків.

  • Рожкові

Ріжковий тип базується на тому, що порошок кави засипається в спеціальний ріжок, утрамбовується і вариться під високим паровим тиском. Плюс такого способу в швидкості, тому він ще називається «еспресо», що італійською означає «швидко». Щоб отримати ароматну каву за такого способу, кінцевий продукт розливається в підігріті чашки (до 40 градусів). Ріжковий тип кавоварки можна використовувати для приготування кави з молоком. Цей варіант також дуже зручний. Проте якась кількість часу піде на освоєння мистецтва правильного поводження з ріжком.

  • Капсульні

У капсульних апаратах необхідна порція кавової суміші вже підготовлена – змолота, обсмажена, спресована. Герметичність капсули забезпечує винятковий аромат та смак, адже проколювання відбувається автоматично – у заданий час. Понад 4 десятки різновидів капсул дають свободу вибору кави: від терпкого до м’якого вершкового. Така кавоварка трохи дорожча за інші й в ній не приготуєш напій з меленого порошку. Однак апарат не потребує спеціальних навичок і має можливість регулювання нагрівання води.

Яку кавомашину обрати?

Відповідь на це питання буде для кожного різна. Хтось захоче капсульну, а хтось ріжкову чи крапельну. Тут вже потрібно зважати на власні потреби, бюджет та інші критерії, але в одному можете бути впевнені — будь-який варіант кавомашини буде радувати вас смачною кавою.