Генштаб повідомив про збиття 10 російських БПЛА різних типів — Події

Генштаб повідомив про збиття 10 російських БПЛА різних типів - Події

Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Розпочалася 426 доба широкомасштабної збройної агресії РФ проти України. Протягом останьої доби противник завдав 6 ракетних та 62 авіаційних ударів, здійснив 70 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Як повідомили в Генштабі ЗСУ, основні зусилля РФ і далі зосереджує на наступі на Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. Підрозділами сил оборони України протягом минулої доби було відбито 43 атаки противника на зазначених ділянках фронту. Найзапекліші бої тривають за Бахмут та Мар’їнку.

Авіація Сил оборони за минулу добу завдала 9 ударів по районах зосередження особового складу і військової техніки окупантів, а також 3 ударів по зенітно-ракетних комплексах. Окрім того наші захисники збили 10 ворожих БПЛА різних типів. Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом минулої доби уразили зенітно-ракетний комплекс та 2 станції радіоелектронної боротьби противника.

Ситуація за напрямками:

Волинський та Поліський — оперативна обстановка без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань не виявлено. Сіверський та Слобожанський  — противник зберігає військову присутність у прикордонних з Україною районах Брянської, Курської та Бєлгородської областей. Протягом минулої доби здійснив обстріли населених пунктів Клюси, Грем’яч Чернігівської області; Нововасилівка, Кучерівка, Шалигіне, Стукалівка, Іскрисківщина, Волфине, Могриця, Попівка Сумської області, а також Окіп, Малі Проходи, Стрілеча, Нескучне, Гатище, Бударки та Чугунівка на Харківщині. Куп’янський — ворог продовжує заходи з фортифікаційного обладнання позицій на окремих ділянках. Артилерійських та мінометних обстрілів противника зазнали Тополя, Кам’янка, Красне Перше, Фиголівка, Новомлинськ, Дворічна, Западне, Кіндрашівка, Масютівка, Кислівка Харківської області та Новоселівське — Луганської. Лиманський — противник не наступав. Артилерійських обстрілів зазнали Макіївка, Невське, Діброва, Білогорівка Луганської області та Торське, Верхньокам’янське, Спірне і Переїзне Донецької області. Бахмутський — ворог продовжує наступати. Тривають важкі бої за Бахмут. До того ж, протягом минулої доби противник безуспішно наступав у напрямку Новомарково та Хромово. Від ворожих обстрілів постраждали Васюківка, Оріхово-Василівка, Маркове, Григорівка, Хромове, Бахмут, Іванівське, Часів Яр, Ступочки, Північне та Нью-Йорк Донецької області. Авдіївський — противник безуспішно наступав неподалік Новокалиново, Степово, Сєверного та Первомайського Донецької області. Здійснив обстріли Новокалинова, Авдіївки, Сєверного, Тоненького, Ласточкино, Первомайського, Карлівки та Невельського Донецької області. Мар’їнський — протягом минулої доби нашими захисниками були відбиті атаки противника в районі Мар’їнки, а також поблизу Новомихайлівки. Ворожих обстрілів зазнали Красногорівка, Гостре, Георгіївка, Мар’їнка, Побєда, Новомихайлівка та Парасковіївка Донецької області. Шахтарський — минулої доби ворог не наступав. Обстріляв Вугледар, Пречистівку, Велику Новосілку та Комар Донецької області. Запорізький та Херсонський — противник обороняється. В той же час, здійснив обстріли населених пунктів, що поряд з лінією бойового зіткнення. Серед них – Новосілка, Новопіль Донецької області; Ольгівське, Малинівка, Червоне, Гуляйпільське, Чарівне, Оріхів Запорізької області; Іванівка, Антонівка Херсонської області та місто Херсон.

Для надання медичної допомоги своїм пораненим, російські загарбники продовжують активно використовувати медичні заклади населених пунктів тимчасово окупованої Луганської області. Зокрема, у місті Хрустальний, окупанти розгорнули військовий шпиталь на території міської лікарні.

Джерело