Галущенко — на Раді міністрів енергетики країн ЄС: Маємо не дозволити Росії обходити санкції

Міністр енергетики Герман Галущенко наголосив на важливості 12-го пакету санкцій проти Росії та підкреслив, що не можна дозволити агресору обходити санкції.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міненерго за підсумками виступу Галущенка на засіданні Ради міністрів енергетики країн-членів Європейського Союзу.

"12-й пакет санкцій є дуже важливим, зокрема у питаннях унеможливлення використання росією «тіньового» флоту, який допомагає обходити введені обмеження. Маємо не дозволити Російській Федерації ухилятися від санкцій чи обходити їх", — сказав міністр.

Він підкреслив, що Україна дуже цінує підтримку європейських партнерів, яка надається енергетичному сектору обладнанням та фінансово. За його словами, у Фонді підтримки енергетики України вже акумульовано понад 400 млн євро.

Галущенко також поінформував учасників засідання про загальну ситуацію в енергосистемі. Ситуацію вдається утримувати стабільною, незважаючи на продовження ворогом прицільних атак на енергооб’єкти, зокрема у прифронтових регіонах.

Крім того, міністр запевнив європейських колег, що, попри повномасштабну війну, Україна продовжує реформування енергетичної галузі.

Як повідомлялося, 19 грудня у Брюсселі відбулася зустріч міністрів енергетики країн ЄС, де обговорили питання подальшого розвитку європейського енергосектору.

Фото: Міненерго

Джерело