Дві смачні та поживні страви, які можна приготувати на вихідних

 

Коли доводиться готувати чи не щодня, в один прекрасний момент заходиш в глухий кут, коли питаєш себе: а що готувати на вікенд. Певна річ, можна потратити купу часу на пошуки цікавого рецепту, але ми допоможемо пришвидшити вам цей процес.

А тому пропонуємо рецепти двох цікавих блюд, які не тільки припадуть вам та вашим рідним до смаку, але й дозволять загалом урізноманітнити ваш раціон. Сьогодні у нас борщ з галушками та картопля запечена в духовці.

Борщ з галушками

Коли мова йде про перші страви, одразу спадає на думку старий-добрий український борщ. Ця популярна страва смакує абсолютно всім, головне, готувати її з душею та підійти до кулінарної справи максимально уважно.

Кожна господиня чи господар готують страву по-своєму, але доволі цікавим та незвичним є рецепт борщу з галушками та реберцями.

Що потрібно для приготування:

  • Картопля, капуста та півкілограма свинячих реберець;
  • Ріпчаста цибуля, лавровий та духмяний перець;
  • Одне яйце, борошно та сіль;
  • Заправка для борщу (наприклад, від ТМ «Торчин»).

Приготування

Для початку потрібно обсмажити реберця на середньому вогні упродовж 5-7 хвилин. Готуємо бульйон з цибулі та з додаванням лаврового листа і духмяного перця, в який додаємо обсмажені реберця, опісля продовжуємо варити протягом години на середньому вогні.

Поки вариться бульйон з реберцями, готуємо галушки: 4 ст. л. борошна + 1 яйце + сіль, далі змішуємо до утворення однорідної консистенції і варимо три хвилини.

В бульйон з реберцями додаємо нарізану капусту, варимо п’ять хвилин, затим висипаємо нарізану картоплю і додаємо упаковку заправки. Варимо ще десять хвилин, після чого борщ можна подавати до столу.

Картопля запечена в духовці

Картопля є дуже популярним продуктом, тому з неї можна приготувати безліч смачнючих страв, наприклад, запекти її в духовці.

Потрібні інгредієнти:

  • Картопля та 100 г твердого сиру;
  • Копчений бекон, 100 г, та рослинна олія (1 ст.л.);
  • Майонез та зелена цибуля.

Приготування

Для початку розігрійте духовку до 200 градусів і водночас викладіть добре вимиту картоплю на фольгу, попередньо проколовши її виделкою. Змастіть картоплю олією та посоліть, запікайте протягом 40-60 хвилин. Паралельно підсмажте нарізаний кубиками бекон та натріть сир.

Як тільки картопля запечеться, вийміть її  з духовки та дайте остигнути, опісля – розріжте її навпіл та вийміть серединку. Вибрану м’якоть зберіть у салатницю та додайте до неї майонез, бекон, сир та спеції.

Далі цією начинкою слід наповнити кожну картоплину, після чого посипте зверху сиром та поставте запікати в духовку на 10 хвилин. Опісля вийміть картоплю з духовки та посипте нарізаною зеленою цибулею. Страву можна подавати з овочевим салатом.

Сподіваємось, ці два рецепти – саме те, що вам потрібно, і на вихідні вам вдасться побалувати себе і рідних смачненькими наїдками.

 

Джерело