Челсі оформив ще один дорогий зимовий трансфер

Фото: Getty Images Фернандес із призом найкращому молодому гравцю ЧС-2023

Лондонський клуб придбав у португальської Бенфіки найкращого молодого гравця чемпіонату світу у Катарі.

Енцо Фернандес таки перейшов до Челсі. Лондонський клуб оформив трансфер талановитого аргентинця вже перед закриттям зимового трансферного вікна.

При цьому «синім» довелося заплатити за гравця повну суму відступних, прописаних у контракті. Єдине, про що вдалося домовитися з колишнім клубом гравця, — Бенфікою, то це про поетапне погашення.

Трансфер найкращого молодого гравця чемпіонату світу-2022 коштував англійцям 121 мільйон, повідомляє офіційний сайт Бенфіки. 25% від суми підуть на рахунок Рівер Плейта.

Перший внесок становить 34 мільйони, решта суми буде виплачена у вигляді п’яти окремих частин. Із самим півзахисником було підписано контракт на 8,5 років.

Зазначимо, що Фернандес перейшов до Бенфіки лише минулого літа — Рівер Плейт отримав за нього лише 11,3 мільйона. Таким чином, за півроку його вартість зросла в 10 разів.

Також зазначимо, що футболіст став найдорожчим зимовим трансфером в АПЛ. Заплачені за нього приблизно 105 млн фунтів перекрили попереднє досягнення, коли Ман Сіті підписав Джека Гриліша з Астон Вілли за 100 млн фунтів.

У нинішньому сезоні Енцо Фернандес взяв участь у 29 матчах Бенфіки у всіх турнірах, відзначившись 4 голами та 7 асистами.

Нагадаємо, що перед самим закриттям трансферного вікна до англійської Прем’єр-ліги перебрався і захисник збірної України Ілля Забарний, який виступатиме за Борнмут.

Джерело