Центр протидії дезінформації про активізацію «ядерних» новин: Інформаційний тероризм від РФ

У ЦПД вважають, що Росія навмисно показово демонструє готовність завдати ядерного удару, щоб схилити Україну до перемовин на умовах Кремля.

Центр протидії дезінформації Ради нацбезпеки й оборони наголошує, що Росія й надалі посилюватиме ядерний шантаж, тому існує велика ймовірність різного роду провокацій з її боку.

«Останніми днями іноземні медіа поширюють інформацію з таємних джерел про те, що Кремль, можливо, хоче застосувати ядерну зброю.

Спочатку італійська газета La Repubblica повідомила, що російський «підводний човен з ядерними боєголовками вийшов на випробування».

Потім The Times написав, що «Путін наказує відправити в Україну ядерний військовий потяг».

Водночас у Twitter різні користувачі поширюють відео того, який ефект матиме точкове використання ядерної зброї росією по лінії фронту.

Ще на початку повномасштабного вторгнення Росії на територію України рф привела ядерні сили у стан особливого бойового чергування. Показова демонстрація Росії готовності будь-якої миті завдати ядерного удару по території України – чергова стадія інформаційного тероризму, влаштованого РФ, щоб схилити Україну до перемовин на умовах Кремля», — йдеться у повідомленні.

Раніше повідомлялося, як врятуватись від «брудної бомби», ядерної атаки чи аварії на АЕС.

Нагадаємо, що очільник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов заперечує можливість завдання в найближчій перспективі ядерного удару по території України. 

Секретар РНБО Олексій Данілов вважає, що Путін точно не застосує проти України стратегічну ядерну зброю. 

Тим часом Президент України Володимир Зеленський не вважає, що президент РФ блефує, коли натякає на застосування ядерної зброї.

Джерело