ЗСУ знищили два склади боєприпасів росіян і чотири дрони — Події

ЗСУ знищили два склади боєприпасів росіян і чотири дрони - Події

Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Українські військові за останню добу знищили чотири російські безпілотники і завдали п’яти ударів по районах зосередження особового складу та зенітно-ракетного комплексу окупантів. Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

— Російська Федерація продовжує вести загарбницьку війну, повністю ігнорує Міжнародне гуманітарне право, продовжує завдавати ударів по території України із застосуванням зенітних керованих ракет, здійснює обстріл невійськових об’єктів. Так, минулої доби противник завдав 25 ракетних ударів із ЗРК С-300 по мирних містах Запоріжжя, Камишеваха Запорізької області та Снігурівка в Миколаївській облаті; а також 28 авіаційних ударів. Було здійснено чотири обстріли з реактивних систем залпового вогню щодо позицій наших військ та громадянської інфраструктури населених пунктів, — розповіли військові.

Внаслідок обстрілів загинули та поранені серед цивільного населення. Було зруйновано та пошкоджено багатоповерхові та приватні житлові будинки, цивільні навчальні заклади, лікарні, церкви та іншу цивільну інфраструктуру.

— продовжує зосереджувати основні зусилля на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямах. Активно застосовує оперативно-тактичну та армійську авіацію на зазначених напрямках. В епіцентрі бойових дій залишаються Бахмут та Мар’їнка. фронту, наші захисники відбили більше 45 атак противника, — розповіли в Генштабі.

У Бахмутському напрямі ворог продовжує наступальні дії. Не припиняються бої за Бахмута. Противник веде атаки в районах населених пунктів Хромове та Іванівське, успіху не мав, додали українські бійці.

За добу авіація Сил оборони завдала 5 ударів по районах зосередження особового складу та зенітно-ракетного комплексу окупантів. Українські захисники збили 4 ворожі БпЛА — 2 типу «Орлан-10», 1 розвідувальний «Елерон» та 1 дрон-камікадзе «Ланцет». Підрозділи ракетних військ та артилерії протягом доби вразили пункт управління, зенітно-ракетний комплекс, район зосередження живої сили, озброєння та військової техніки противника, склад пально-мастильних матеріалів та 2 склади боєприпасів противника.

Джерело