Жезус: У матчі з Динамо хочу надати ігровий час молодим гравцям

Фото: ФК Динамо Киев Жезуш хоче перемогти у чемпіонаті Туреччини

Головний тренер турецького Фенербахче планує зосередитись на внутрішньому чемпіонаті.

Фенербахче зробив крок уперед і став значно кращим і сильнішим з моменту першої зустрічі з Динамо у кваліфікації Ліги чемпіонів. Про це перед другою зустріччю з киянами у Лізі Європи заявив головний тренер турецького клубу Жорже Жезуш.

Також фахівець повідомив, що у поєдинку у польському Кракові планує дати шанс молодим виконавцям.

«З моменту першої зустрічі з Динамо на груповому етапі наша команда змінилася, ми стали сильнішими. Ми знаємо один одного дуже добре, адже провели між собою безліч матчів.

Динамо — дуже хороша команда, яка була фаворитом нашої групи на початку турніру. Зараз ситуація інша, проте завтра вони гратимуть не за позицію у групі, а за свою честь та гідність. Тому завтрашня гра буде дуже складною для нас, адже Динамо хоче перемогти за всяку ціну. Водночас наша мета — здобути перемогу та посісти перше місце у групі.

Щоб конкурувати у чемпіонаті Туреччини та Лізі Європи, наша команда застосовує ротацію. Ми міняємо гравців від матчу до матчу, щоб вони могли отримати більше часу на відпочинок. У нас є універсальні футболісти, яких можна використовувати на різних позиціях. Попереду у нас важливий матч у турецькій Суперлізі проти Сівасспора, тож завтра ми маємо бути обережними та зберегти своїх ключових гравців. Наша основна мета — виграти чемпіонат.

Ми чудово провели груповий етап, проте досі незрозуміло, хто стане переможцем нашої групи — Фенербахче чи Ренн. Навіть якщо ми завтра переможемо, це ще не гарантує лідерство. Я знаю, що Ренн виграє свій матч, адже грає вдома і проти слабшої команди. Тож завтра на перший план вийде кількість забитих м’ячів.

Перша команда групи прямо виходить до 1/8 фіналу Ліги Європи, а команді, яка фінішує другою, доведеться не лише грати в 1/16 фіналу, але ще й проти команд із Ліги чемпіонів, що буде набагато складнішим завданням.

Як я вже сказав, завтра я хочу надати ігровий час молодим гравцям, щоб вони могли проявити себе на груповому етапі Ліги Європи та бути готовими до наступної стадії», — цитує Жезуша офіційний сайт Динамо.

Нагадаємо, сьогодні, 3 листопада, відбудеться матч шостого туру групового раунду Ліги Європи Динамо — Фенербахче. Поєдинок відбудеться у польському Кракові. Стартовий свисток для команд прозвучить о 22:00 за Києвом.

Джерело