Зеленський своїм указом визнав Курильські острови територією Японії, яка тимчасово окупована рф

«Росія не має жодного права на ці території. Всі у світі це добре знають», — зазначив Президент України.

Президент України Володимир Зеленський указом № 692 від 7 жовтня визнав Північні території Японії (Південні Курили) окупованими Росією і доручив Кабінету Міністрів в своїй діяльності виходити з позиції, що Північні території є невід’ємною частиною суверенної території Японії.

«Україна підтверджує свою повагу до суверенітету і територіальної цілісності Японії, включно з її Північними територіями, які продовжують перебувати під окупацією Російської Федерації», — йдеться в указі.

Президент доручив Кабінету Міністрів в своїй діяльності виходити з позиції, що Північні території є невід’ємною частиною суверенної території Японії.

 

У вечірньому відеозверненні Зеленський назвав свій указ і подібне рішення Верховної Ради сраведливим, юридично бездоганним та історичним рішенням і закликав всіх у світі ухвалити аналогічні.

«Росія не має жодного права на ці території. Всі у світі це добре знають. І треба нарешті діяти. Треба звільняти від російської окупації всі землі, які окупанти намагаються залишити за собою. Лише так ми можемо повернути повну силу міжнародному праву», — сказав Зеленський.

Джерело