Запрацював офіційний сайт проєкту єРобота

В Україні почав працювати офіційний сайт проєкту єРобота. Відтепер кожен може отримати повну інформацію про умови надання грантів для старту або розвитку власної справи. Сайт працює на базі порталу Дія .

Проєкт створено за ініціативи Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля Міністерством економіки України спільно з Міністерством цифрової трансформації України, Міністерством аграрної політики та продовольства України, Державною службою зайнятості України та «Ощадбанком».

Нагадаємо, урядова програма єРобота має наступні напрямки:

«Своя справа» – створення або розвиток власного бізнесу (50-250 тис. грн). Надання гранту передбачає необхідність створення щонайменше одного робочого місця, подальшу роботу протягом трьох років та сплату податків до бюджету.

«Свій сад» – розвиток власного садівництва, ягідництва та виноградарства (140-400 тис. грн на 1 гектар). Гранти надаються для саду площею від 1 до 25 га. Земля має бути у власності або оформлене право користуванні не менше ніж на 7 років. З переліком культур, площ посадок та кількості працівників, яких необхідно найняти, можна ознайомитися /за посиланням/. Умови надання гранту передбачають створення робочих місць, подальшу діяльність протягом щонайменше 5 років та сплату податків.

«Своя теплиця» – розвиток тепличного господарства (до 7 млн грн за 2 га, але не більше 70 % вартості проекту). На етапі подачі заявки необхідно надати проект майбутньої теплиці площею від 1,6 га до 2,4 га. Грант можна витрачати на оплату рахунків щодо її зведення. Строк будівництва – до 1 року. Земля має бути у власності або користуванні щонайменше на 7 років. Надалі отримувач гранта має створити від 40 робочих місць, здійснювати діяльність більше 3 років та сплачувати податки.

«Новий рівень» – створення або розвиток переробного підприємства (8 млн грн за умови створення не менше 25 робочих місць). Грант покриває не більше 70% вартості проекту. Отримувач зобов’язаний надалі працювати понад 3 роки та створити до 25 робочих місць.

«Старт в ІТ» (перебуває на стадії розробки) – гранти на навчання ІТ-спеціальностям. Витратити кошти можна буде лише на визначених навчальних майданчиках. Умова надання – попередній досвід роботи щонайменше 18 місяців у будь-якій сфері та подальше продовження роботи в ІТ.

«ІТ стартап» (перебуває на стадії розробки) – гранти для ІТ-стартапів на всіх етапах їх розвитку (від 750 тис. грн до 3,5 млн. грн.). Кошти можна витратити на зарплати, маркетинг, R&D. Основна умова – створення щонайменше 5 робочих місць (на перших етапах роботи) та сплата податків.

Отримувачам грантів вже перераховано понад 201,8 млн грн.

Джерело