Закарпатським територіальним громадам передали 16 шкільних автобусів

 

16 нових шкільних автобусів передала представникам територіальних громад краю Закарпатська військова адміністрація. Про це сказав голова ОВА Віктор Микита. За його словами, на їх купівлю з державного бюджету виділили 42,5 мільйони гривень.

Отримав ключі від шкільного автобуса й директор Міжгірського ліцею Михайло Коваль.

«У нас є нехватка автобусів, бо один новий автобус віддали військовим. Школа велика. У нас 895 дітей, а підвозимо 125 дітей. Наші водії працюють від п’яти ранку до пізнього вечора. Школа працює у дві зміни. Це вимушена ситуація», — розповів директор Міжгірського ліцею Михайло Коваль.

Шкільний автобус Кричівського ліцею Буштинської територіальної громади також передали для потреб ЗСУ, розповіла начальниця відділу освіти Буштинської громади Оксана Реплюк. За її словами, 30% від суми на купівлю нового автобуса дала громада.

«Ми потребували дуже автобус, тому що потрібно підвозити дітей. Дорого не близька. Дорога більше двох кілометрів. Наші дітки будуть довозитися і освітній процес буде на належному рівні», — каже начальниця відділу освіти Буштинської громади Оксана Реплюк.

З початку війни близько 70 автобусів з територіальних громад відправили для потреб військових, розповів голова Закарпатської ОВА Віктор Микита. За його словами, частину грошей на купівлю нових автобусів надали територіальні громади.

«Близько 900 тисяч гривень надали громади. Ми знаємо, що у них не просте становище зараз у кожній громаді, 42 мільйон — це збережена субвенція Міністерства освіти, яку ми використали на придбання 16-ти автобусів. У першу чергу, де є гірські населені пункти, де варто добиратися до шкіл. В першу чергу розглядали такі варіанти, щоб надати туди автобуси, але в той же час отримали й інші», — розповів голова Закарпатської ОВА Віктор Микита.

За словами Віктора Микити, цього року у держбюджеті не передбачені гроші на купівлю інших автобусів.

Суспільне Ужгород

 

Джерело