Закарпатця судитимуть за підозрою в організації незаконного перетину кордону військовозобов’язаними

 

Жителя Мукачева судитимуть за підозрою в організації незаконного перетину кордону військовозобов’язаними чоловіками. Про це повідомили на сайті Закарпатської обласної прокуратури.

«На початку лютого 2023 року обвинувачений зустрівся у Мукачеві з двома чоловіками — жителями Харківської і Київської областей – та мав допомогти їм незаконно покинути територію України. За таку послугу особи сплатили 1000 доларів», — йдеться в повідомленні.

За інформацією відомства, чоловіки приїхали в Ужгороді за вказівками організатора.

«Мукачівець надав чоловікам необхідний маршрут руху для перетину кордону з Угорщиною поза офіційними пунктами пропуску. Шлях розпочинався з території Берегівського району та пролягав через річку, яку чоловіки мали переплисти на надувному матраці. Його знайшли серед їхніх речей, коли осіб разом з обвинуваченим викрили в смт Вилок», — повідомили на сайті прокуратури Закарпаття.

Наразі обвинувальний акт щодо мукачівця за фактом незаконного переправлення військовозобов’язаних через кордон з корисливих мотивів скерували до суду. Йому загрожує до 9 років позбавлення волі.

 

Джерело