За сприяння Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» налагодили співробітництво територіальних громад

З метою підвищення якості надання послуг населенню, розвитку територій та добробуту жителів на основі спільних інтересів та цілей 31 жовтня 2022 року голови Рожищенської, Доросинівської та Копачівської територіальних громад урочисто підписали договір про співробітництво у формі реалізації спільного проєкту «Організація надання реабілітаційних послуг для населення на базі Комунального підприємства «Рожищенська багатопрофільна лікарня» Рожищенської міської ради».

Така форма співробітництва дозволить об’єднати зусилля органів місцевого самоврядування для запровадження послуг щодо комплексної медико-психлологічної реабілітації та відновного лікування пацієнтів з порушенням опорно-рухового апарату після отриманих поранень, травм та перенесених гострих неврологічних захворювань.

У ході урочистого підписання Рожищенський міський голова Вячеслав Поліщук зазначив, що співробітництво громад дає можливість вирішити проблему — коли не вистачає власного досвіду, кадрового чи фінансового ресурсу в громаді, що нині особливо важливо. «Хочу подякувати головам Доросинівської та Копачівської територіальних громад за підтримку даної ініціативи та нашому партнеру, Проєкту USAID «ГОВЕРЛА», за наданий менторський супровід у розробці проєкту співробітництва громад у сфері реабілітації. Вірю, що спільними зусиллями ми зможено покращити якість надання послуг жителям Рожищенської, Доросинівської та Копачівської територіальних громад» — зауважив Вячеслав Анатолійович.

На заході була присутня керівниця Волинського регіонального офісу Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» Ірина Бойко, яка ознайомила присутніх із проєктом та зазначила, що в сучасних умовах, коли війна спричинила нові виклики для територіальних громад, дуже важливо забезпечити дедалі більшу ефективність системи місцевого самоврядування в Україні та сприяти самодостатньому регіональному управлінню. Саме такі цілі ставить зараз перед собою Проєкт USAID «ГОВЕРЛА», і один із механізмів для їх досягнення — налагодження співробітництва територіальних громад.

Після урочистого підписання договору голови Рожищенської, Доросинівської та Копачівської територіальних громад детально обговорили питання подальшого співробітництва у сфері позашкільної освіти та запевнили, що будуть працювати над розробленням проєктів договорів про співробітництво у даній сфері.

Також Рожищенський міський голова Вячеслав Поліщук, Копачівський сільський голова Олександр Совтис, Доросинівський сільський голова Микола Касянчук, керівниця Волинського регіонального офісу Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» Ірина Бойко ознайомилися з роботою дитячої бібліотеки, музичної школи, лікарні та обговорили подальшу співпрацю щодо підвищення якості надання послуг населенню в рамках підтримки Проєктом USAID «ГОВЕРЛА».

Джерело