За $45 000 обіцяв «вирішити» земельне питання: на Київщині затримали депутата

Депутат разом зі спільником запевнили громадянина в тому, що можуть допомогти вирішити питання зміни цільового призначення земельних ділянок та затвердження детального плану території. Фото: kobl.gp.gov.ua

За процесуального керівництва прокурорів Київської обласної прокуратури повідомлено про підозру депутату міської ради та колишньому заступнику голови однієї із сільських рад Київської області за фактом заволодіння чужим майном шляхом обману. Про це повідомляє пресслужба відомства.

За даними слідства, депутат разом зі спільником запевнили громадянина в тому, що можуть допомогти вирішити питання зміни цільового призначення земельних ділянок та затвердження детального плану території. Також вони повідомили чоловіку, що нібито мають зв’язки у правоохоронних та судових органах і забезпечать зняття арешту з цих земельних ділянок у Бучанському районі (площею 3,7 га), на яких планується будівництво котеджного комплексу, та закриття кримінального провадження. Свої послуги підозрювані оцінили у 45 тис. доларів США.

Зловмисники були затримані одразу після одержання другої частини коштів в сумі 35 тис. доларів.

За клопотанням прокуратури підозрюваних узяли під варту з можливістю внесення застави в розмірі понад 1,2 млн грн кожному.

Під час санкціонованого обшуку у фігурантів вилучено понад 100 тис. доларів США, засоби зв’язку, зброя та набої.

Фото: kobl.gp.gov.ua

Раніше ми писали, що депутату, який не вніс у декларацію відомості про понад 10 млн грн, повідомлено про підозру.

Джерело