У Запорізькій області ФСБ масово проводить обшуки у будинках українців — Події

У Запорізькій області ФСБ масово проводить обшуки у будинках українців - Події

Фото: sprotyv.mod.gov.ua

На тимчасово окуповані території Запорізької області завітали представники російської ФСБ. Вони активно обшукують будинки місцевих мешканців. Про це повідомляє Центр національного спротиву.

— силовики, які прибули з Росії, обшукують приватні будинки на тимчасово окупованих територіях Запорізької області. Особливу увагу приділяють окупанти перевірці особистих документів. У разі відсутності російського паспорта вони загрожують арештом та проводять більш ретельні обшуки, аби знайти докази співпраці з українськими партизанами, – розповіли учасники спротиву.

Центр також зазначає, що ці заходи не допоможуть ворогові перемогти підпілля. Усі російські окупанти відповідають за всі злочини, скоєні на українській землі, зазначили вони.

Раніше в Запорізькій області було зафіксовано присутність окупантів із особистих загонів лідера Чечні Рамзана Кадирова. Вони почали грабувати офіси та магазини, власники яких виїхали на підконтрольну Україні територію. Крім того, росіяни на Запоріжжі намагаються завербувати чоловіків у своє військо і відправити на війну проти України.

У Генштабі 26 травня також розповіли, що Росія направила військових у тимчасово окуповану Новопетриківку Донецьку область для проведення так званих «контрдиверсійних заходів». Загарбники обшукують приватні будинки, вилучають мобільні пристрої, незаконно володіють транспортними засобами місцевих мешканців. А за великим рахунком – просто грабують громадян, – розповіли у штабі.

Джерело