У Снігурівці під водою чотири мости та евакуйовані майже 300 людей — Події

У Снігурівці під водою чотири мости та евакуйовані майже 300 людей - Події

Фото: t.me/Snihyrivkachannel

У Снігурівці Миколаївської області продовжує прибувати вода, підтоплені 148 будинків та евакуйовані 289 людей. Про це повідомив голова міської військової адміністрації Іван Кухта.

— На сьогоднішній ранок вода дісталася вже до 148 будинків, хоча лише вчора їх кількість сягала 6. Також за останню добу з 50 до 235 збільшилася кількість підтоплених городів. Тому наразі з своїх будинків виїхало або евакуйовано 289 людей, більшість з яких розмістилася у родичів, — розповів він.

Частина постраждалих від надзвичайної ситуації громадян перебуває у комунальних закладах територіальної громади, зазначив Кухта.

У Снігурівській міській громаді підтоплено 10 населених пунктів та чотири мости: пішохідна переправа біля Галаганівки, міст на Єлизаветівку, а також нещодавно зведені Василівський та Нововасилівський мости.

Рівень води в річці Інгулець (приток Дніпра) піднявся на 5,5 метра, у середньому вода щогодини підіймається на 12 сантиметрів. Без світла залишилися мешканці кількох сіл.

Після підриву Каховської ГЕС Іван Кухта повідомляв, що вода з мережі не є придатною для вживання без її попереднього кип’ятіння. Це ж саме стосується колодязів у приватних домоволодіннях. На території громади спостерігається мор риби, її вилов та продаж заборонений.

Підрив Каховської ГЕС «відрізав» від материка Кінбурнську косу в Миколаївському районі. У Миколаєві підйом води помітний на пляжах. Середній рівень підтоплення на Херсонщині внаслідок підриву ГЕС досяг 5,61 метра.

Джерело