У Польщі помер українець, підпалив себе під консульством України — Події

У Польщі помер українець, підпалив себе під консульством України - Події

Фото: rmf24.pl

У понеділок, 17 квітня, лікарні польського Краків помер 62-річний громадянин України, який 13 квітня підпалив себе біля черги до генконсульства України. Про це пише RMF24.

— На жаль, незважаючи на зусилля лікарів-фахівців Малопольського опіково-пластичного центру, сьогодні вдень помер пацієнт, який 13 квітня потрапив у тяжкий стан до лікарні Рідірега внаслідок поранень після самопідпалу перед українським консульством, — заявила речник спеціалізованої лікарні імені Рідігера у Кракові Едіта Пшибильська,

У опіково-пластичному центрі медики виборювали життя чоловіка. Спочатку українцю зробили операцію, але лікарі констатували, що від самого початку його стан був критичним і вивести чоловіка з нього не вдавалося.

Вранці 13 квітня біля будівлі генерального консульства України в Кракові українець підпалив себе за допомогою легкозаймистої речовини. Спочатку він стояв у черзі, але потім почав кричати про корупцію та закликати мучити повернутися на батьківщину та захищати країну від росіян. Потім він підпалив себе. Очевидці та правоохоронці намагалися допомогти чоловікові, але він встиг отримати серйозні травми.

Джерело