У поліції немає підозрюваного у наведенні ракети на село Гроза — Події

У поліції немає підозрюваного у наведенні ракети на село Гроза - Події

Фото: REUTERS/Thomas Peter

На можливу причетність до наведення ракети на кафе-магазин у селі Гроза Куп’янського району перевірили понад 50 людей, але підозрюваного поки що немає. Про це на брифінгу розповів заступник начальника поліції Харківської області Сергій Болвінов, повідомили “Інтерфакс-Україна” та «Суспільне Харків».

— Підозрюваного немає станом на зараз. Підтвердити інформацію, що хтось навів ракету на це місце, наразі офіційно не можу. Робота триває… Понад 50 людей із цього села були перевірені підрозділами поліції. Крім того, на цьому місці працювала Служба безпеки України, яка проводила відповідні заходи в рамках своєї компетенції. Я не можу звітувати за роботу іншого підрозділу та звітувати, скількох людей вони перевірили, — сказав Болвінов.

Відповідаючи на уточнювальне запитання, чи перевіряли правоохоронці інформацію про можливу причетність до наведення власника кафе, якого раніше притягували до відповідальності за статтею «Колабораційна діяльність», Сергій Болвінов сказав, що в нього проводили обшуки, проте наразі правоохоронці не мають доказів його можливої причетності. Болвінов зазначив, що внаслідок ракетного удару загинули сестра та племінниця власника кафе. 

— Один із невідкладних обшуків, який ми проводили у той же день, був саме в нього. Інформації, яка б підтверджувала, що він причетний до наведення ракети, ми не отримали. Тому стверджувати, що він причетний, наразі немає підстав. Якщо у слідства буде додаткова інформація щодо причетності його або кого-небудь іншого, то, звісно, ми будемо перевіряти її у встановленому законом порядку. Але також слід додати, що у власника кафе загинули рідна сестра і племінниця саме у цій трагедії, — розповів Болвінов.

Заступник начальника поліції Харківської області також повідомив, що серед загиблих був 60-річний староста села Олександр Нечволод.

Також наразі слідчі з’ясовують, звідки росіяни випустили ракету по селу Гроза. Ракета влучила у скупчення людей. Ті, хто перебував при вході, були поранені і вижили. 

5 жовтня близько 13:25 російські окупанти завдали удару  ракетою «Іскандер-М» по кафе-магазину в селі Гроза Куп’янського району Харківської області, де відбувалися поминки у зв’язку з перепохованням військового, уродженця цього села Андрія Козиря. Станом на 10 жовтня відомо про 53 загиблих унаслідок ракетного удару. Він став найбільшим за кількістю жертв з початку повномасштабного вторгнення Росії. Село Гроза розташоване за 35 кілометрів від лінії фронту. У 2022 році воно перебувало в окупації.

Джерело