У ГУР підтвердили ліквідацію офіцера Слідкома РФ у Бєлгороді — Події

У ГУР підтвердили ліквідацію офіцера Слідкома РФ у Бєлгороді - Події

Фото: REUTERS

Під час обстрілу Бєлгорода 30 грудня було ліквідовано офіцера Слідчого комітету РФ старшого лейтенанта Михайла Конопіцина. Про це повідомили у Головному управлінні розвідки Міноборони України.

— 30 грудня 2023 року, зокрема,  ліквідовано 27-річного російського старшого лейтенанта Михайла Конопіцина, — йдеться у повідомленні.

У відомстві зазначають, що у листопаді 2023 року його  відрядили до Бєлгорода працювати у складі воєнного слідчого відділу слідчого комітету РФ. До цього окупант воював проти України як командир взводу протитанкових ракет.

У російській окупаційній армії через втрати на війні проти України констатували гострий дефіцит молодших офіцерів та наказали прискорити вишкіл лейтенантів. 30 грудня у Бєлгороді пролунали вибухи. Губернатор В’ячеслав Гладков заявив, що обласний центр потрапив під обстріл ЗСУ. Співрозмовник “Української правди” у спецслужбах повідомив, що Сили оборони України відпрацювали по російських військових об’єктах Бєлгородської області, проте через непрофесійні дії ППО та сплановані провокації уламки впали у центрі Бєлгорода. Гладков заявив у своєму Telegram-каналі про 22 загиблих та 109 поранених.

Джерело