WBC викинула росіян та білорусів зі своїх рейтингів

Фото: Getty Images Сулейман із чемпіонським поясом, яким тепер не зможуть володіти росіяни

Президент Всесвітньої боксерської ради розповів про санкції щодо представників країн-агресорів.

Всесвітня боксерська рада виключила зі своїх рейтингів росіян та білорусів. Про це повідомив президент організації Мауріс Сулейман, якого цитують РИА Новости.

За його словами, таке рішення було ухвалено на конгресі WBC у мексиканському Акапулько. Крім того, представники країн-агресорів не зможуть виборювати чемпіонські титули організації.

«Усіх боксерів з Росії та Білорусі прибрали з рейтингів WBC. Організація не санкціонуватиме бої в цих двох країнах. Їхні громадяни не зможуть змагатися за титул чемпіона WBC», — повідомив Сулейман.

Зазначимо, що на момент ухвалення рішення у рейтингах WBC перебувають кілька російських боксерів. Причому деякі з них є володарями титулів. Артур Бетербієв, який також має громадянство Канади, володіє поясом чемпіона світу за версією WBC у напівважкій вазі. Олексій Папін посідає перше місце у рейтингу WBC у першій важкій вазі, Євген Романов йде на першому рядку у проміжній вазі.

При цьому в WBC залишили лазівку для спортсменів, заявивши, що російські та білоруські боксери можуть подати прохання про перегляд рішення залежно від їхніх зв’язків з Росією.

Нагадаємо, що раніше Міжнародна федерація боксу зняла всі санкції з росіян, дозволивши їм виступати під власним прапором та з гімном. При цьому IBA наклала бан на українців — заборонивши їм виступати із національними символами.

Джерело