Водій, який намагався відкупитися від поліцейських, постане перед судом

Чоловік пропонував поліцейським 1000 Євро.

До суду скеровано обвинувальний акт стосовно водія, який пропонував неправомірну вигоду патрульним поліцейським м. Черкаси (ч. 1 ст. 369 КК України). Про це повідомила Черкаська обласна прокуратура.

«За даними слідства на початку жовтня цього року 59-річний черкащанин, щоб уникнути адміністративної відповідальності за керування автомобілем у стані сп’яніння, запропонував поліцейському неправомірну вигоду в розмірі 1000 Євро. Однак інспектор від пропозиції відмовився та викликав слідчо-оперативну групу.

Окрім того, за фактом відмови від огляду на стан сп’яніння щодо правопорушника складено протокол за ст. 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення, який спрямовано на розгляд до суду», — сказано у повідомленні.

Санкція зазначеної статті Кримінального кодексу України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до чотирьох років.

Раніше ми писали, що директору одного з приладобудівних підприємств повідомлено про підозру у проханні надати та одержанні неправомірної вигоди в особливо великому розмірі.

Джерело